Ny model for afprøvning af tyrekalve

Dansk Limousine Forening har udarbejdet en ny model til afprøvning af seks måneders kalve

Dansk Limousine Forening har fundet frem til en ny økonomisk model for afprøvningen.

En model, hvor Dansk Limousine Forening køber de tilmeldte og udpegede forhåndsgodkendte seks måneders kalve hos avlerne – og hvor foreningen også afholder udgifterne til selve afprøvningen.

Det er gjort, fordi foreningen har oplevet flere avlere være tilbageholdende med at indsætte endda meget lovende kalve til afprøvning, alene af frygt for eventuelle negative økonomiske konsekvenser.

For mange indsættere af kalve til afprøvning efter den hidtidige model har det været en meget dårlig forretning at sætte kalve til afprøvning. For en kalv, der afprøves med et dårligt resultat, er dømt til slagtning, hvilket for indsætteren gør afprøvningen til en underskudsforretning.

Nu vil avlere af kalve, som efter endt afprøvning kan godkendes til foldtyre, eller i bedste fald udtages som ungtyre, modtage yderligere betaling.

Og herefter står Dansk Limousine Forening for salget af de afprøvede tyre, både de tyre, der skal slagtes, og de tyre, der skal ud som foldtyre.

Hvis man synes bedre om den gamle ordning, kan man stadig nå at sende tyre til afprøvning i henhold til vilkårene i den gamle ordning.

Læs også