Landbrugsmesse i fødevarernes tegn
Årets tema på Landbrugsmessen Gl. Estrup bliver Smagen af Østjylland. Det betyder masser af mad-oplevelser
Arrangørerne af Landbrugsmessen Gl. Estrup er nu klar med årets tema, som bliver Smagen af Østjylland.
Temaudstillingen, der foregår i det store tematelt, kommer til at bestå af mange forskellige tiltag.
Blandt andet har kokkelandsholdets chef Per Mandrup lovet at komme, og han tager seks kokke med, som vil vise, hvad de kan få ud af de lokale råvarer fra Østjylland. Per Mandrup vil kommentere og guide tilskuere gennem retterne.
Lokale og historiske fødevarer
Samtidig inviterer messen lokale fødevare- og råvareproducenter til at udstille deres produkter.
Landbrugsmuseets slagter- og mejerilaug vil også være repræsenteret. Slagterne vil vise forskellige udskæringer, mens mejerilauget kærner smør, arbejder med oste og uddeler smagsprøver. Også biavlerlauget og bryggerilauget har lovet at stille op i teltet.
I år har landbrugsmuseets historiske køkken fokus på de lokale egnsretter, og det vil der være mulighed for at opleve på deres stand.