- Alarmerende udvikling af salmonella i oksekød
Fødevareminister Mette Gjerskov er bekymret over salmonellatallene for dansk oksekød
En rapport fra Fødevarestyrelsen viser, at der overhovedet ikke er fundet salmonellabakterier i dansk kyllingekød.
Anderledes ser det ud for dansk oksekød. Her fandt Fødevarestyrelsen salmonella i 14,3 procent af de undersøgte partier, hvoraf de 8,6 procent blev vurderet til at være farlige. Det oplyser Fødevareministeriet.
- Den udvikling vi har set af salmonella i oksekød i 2012, er alarmerende. Derfor sætter vi en undersøgelse i gang så vi kan finde ud af, hvorfor vi har set en stigning. Samtidig strammer vi sammen med erhvervet op på den handlingsplan, der er på området, så vi kan få vendt udviklingen, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S) i en pressemeddelelse.
- Vi skal have forekomsten af salmonella i oksekød ned igen. Vi er et af verdens førende lande inden for fødevaresikkerhed, og det skal vi fortsat være, tilføjer ministeren.
Ifølge Fødevareministeriet er antallet af positive salmonellaprøver i både udenlandsk oksekød, svinekød og fjerkræ dalet pænt de seneste år. Det samme gør sig gældende for dansk svinekød.