En ny rapport fra Fødevareministeriet viser, at antallet af campylobacter i kyllinger er højt.

Rapporten fra ministeriet viser, at der var campylobacter i 19,7 procent af det testede kyllingekød, og i 1,6 procent af tilfældene var indholdet så højt, at det var farligt. Der blev i alt testet 122 partier fersk kyllingekød. Det skriver DR Nyheder.

- Jeg er ikke tilfreds med, at der er campylobacter i vores kød. Vi skal slet ikke have noget, der er farligt i vores mad. Det skal fjernes, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S) til DR Nyheder.

Hun vil nu lave en handlingsplan for helt at fjerne bakterien fra dansk kyllingekød.

- Der er ingen tvivl om, at det kan blive bedre. Vi har set på salmonellahandlingsplaner, at det har hjulpet rigtig, rigtig meget. Senest er Danmark blevet erklæret fri for salmonella i hønseæg. Så derfor er der selvfølgelig muligheder, men det er svært, og det tager lang tid. Det er svært med de sidste få procent.

Campylobacter kan give diarre, opkast, feber og muskelsmerter. Bakterien findes ifølge DR Nyheder sjældent i frosset kyllingekød.