Fødevareminister i russisk offensiv for dansk landbrug

Helt konkret er teknologi, knowhow og avlsmateriale til svineproduktion i fokus under fødevareministerens Ruslands-besøg i denne uge.

Det er regeringens mål at øge eksporten til Rusland med 50 procent de næste fire år.

Og står det til fødevareminister Mette Gjerskov (S) som i denne uge besøger Rusland, skal en stor del af eksporteventyret findes inden for fødevare- og agrobranchen. Potentialet for især danske leverandører af teknologi og avlsmateriale til svineproduktion er enormt, siger ministeren i en pressemeddelelse.

- Hvis russerne vil producere flere fødevarer selv, får de brug for dansk teknologi og knowhow. Danske kernekompetencer inden for avl, staldindretning og miljøteknologi vil være i høj kurs. Det skal vi udnytte og omdanne til danske arbejdspladser, siger Mette Gjerskov.

Rusland råder over verdens femte største landbrugsareal, men siden 1992 har landet været dybt afhængig af importerede fødevarer. Det er et erklæret mål for Rusland at reducere importen af fødevarer i 2020

- Et godt forhold til de russiske myndigheder er afgørende, hvis eksporteventyret skal lykkedes. En del af eksporten til Rusland bygger nemlig på tillid mellem landenes myndigheder. Og den fastholder vi kun ved en gang imellem at se hinanden i øjnene, siger Mette Gjerskov

 

 

 

Læs også