Danish Crown er klar med krisepakke til slagtekalve

DC Beef vil give økonomisk støtte til nybyggeri til slagtekalveproduktion. Målet er at nedbringe eksporten af slagtekalve

For få uger siden bekendtgjorde Danish Crown, at slagterigiganten var klar med en krisepakke til svineproducenter, der gerne ville investere i nybyggeri.

Nu er Danish Crown så også parat til at hjælpe landmænd, der vil bygge nye stalde til slagtekalveproduktion.

DC Beef har besluttet at arbejde for en øget produktion af slagtekalve og anden kødproduktion i Danmark ved at give tilskud til nybygning af slagtekalvestalde, ombygning af tidligere malkestalde og andre produktionsstalde til slagtekalvestalde eller anden kødproduktion. Det oplyser DC Beef i sit nyhedsbrev.

Målet er at nedbringe eksporten af slagtekalve. DC Beef påpeger, at eksporten i år når op på 37.000 dyr.  

- Vi vil som andelsselskab gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores andelshavere, så de kan bevare deres produktion i Danmark. Der er for tiden en øget politisk forståelse for, at vi alle må hjælpe til for at bevare arbejdspladserne og indtægterne til landet. Med de her tiltag gør vi i DC Beef, hvad vi kan. Det politiske system må gøre deres, lyder det fra Peder Philipp, formand for DC Beefs Kreaturudvalg.

Ifølge DC Beef falder de nye støtteordninger i tre kategorier: Nybygningstillæg, ombygningstillæg om introduktionstillæg.

For de to førstnævnte kategorier gælder det, at der udbetales et tillæg på 50 øre/kg i fem år, mens introduktionstillægget er på 50 øre/kg i et enkelt år.

De tre ordninger træder i kraft ved årsskiftet.

Læs også