DC skal effektivisere for at udgå lukninger

Faldet i antallet af slagtninger kan få konsekvenser, men slagterigiganten kæmper for at fortsætte arbejdet på de resterende DC-svineslagter

For få måneder siden lukkede Danish Crown sit slagteri i Esbjerg, og nu er der indledt forhandlinger med slagteriets medarbejdere om at få effektiviteten op, så arbejdet kan fortsætte på de resterende DC-svineslagterier. Det skriver Børsen fredag.

- Vi har ikke aktuelle planer om at lukke slagterier, men hvis antallet af slagtninger fortsat falder, er vi naturligvis nødt til at gøre noget, erkender koncernchef hos Danish Crown Kjeld Johannesen i Børsen.

Han tror på, at produktionen af slagtesvin igen vil stige, men vurderer samtidig, at det nok ikke vender før 2014.

- Den bedste udnyttelse af vores kapacitet fås ved som hidtil at køre fuldt drøn på alle anlæg med svineslagtninger og så skære ét fra, når leverancerne falder. Men vi vil gerne sammen med medarbejder finde midlertidige løsninger, så vi kan køre, indtil vi får flere slagtesvin og brug for mere slagtekapacitet, siger Kjeld Johannesen til Børsen.

Danish Crown arbejder derfor internt for at holde gang i slagtningerne på anlæggene i Sæby, Horsens, Blans, Ringsted, Herning og Bornholm.

Læs også