Mere tid til det sjove for de unge på Fyn

Sparekrav har sat gang i en omorganisering af landboungdommen. Regionsbestyrelserne forventes nedlagt

En ny struktur inden for LandboUngdom og 4H er på vej, og ventes vedtaget på organisationernes kommende landsmøder i november. 

- Vi må nok se i øjnene, at de regionale bestyrelser i Landboungdom nedlægges, siger formanden for LandboUngdoms regionsbestyrelse for Fyn, Johan Bebe fra Bolteskov ved Ringe.

 - Der skal på landsplan spares, fordi landdistriktsmidlerne til LandboUngdom og 4H-arbejdet falder væk. Det betyder, at der må ske indskrænkninger, men jeg tror ikke, det kommer til at påvirke arbejdet for os på Fyn i en negativ retning.

Slipper for det kedelige

Tværtimod tror han, at når regionsbestyrelsen forsvinder, så slipper man også af med en hel del af det kedelige arbejde med administration og regnskabsføring.

- Det giver plads og tid til meget mere af det sjove, nemlig at arrangere lokale aktiviteter og fester. Med de fire lokale foreninger på Fyn, Østfyns, Vestfyns, Nordvestfyns og Sydfyns LandboUngdom, så decentraliserer vi i virkeligheden, påpeger Johan Bebe.

Samtidig betyder det større indflydelse og ansvar for de enkelte foreninger. De enkelte foreninger får mere at se til og kan arbejde selvstændigt. De kan lave noget sammen med naboforeningen eller gå sammen med alle fire foreninger til større arrangementer.

 

Bortfaldet af landdistriktsmidlerne betyder imidlertid, at 4H må sige farvel til halvdelen af deres ti konsulenter. For LandboUngdom betyder det en nedskæring af konsulenttjenesten på omkring 15 procent. De tilbageværende regionale konsulenter bevarer deres skriveborde lokalt, men bliver samlet organisatorisk i en fælles enhed.

- Den endelige struktur ser vi nok ført sidst i november, sige Johan Bebe. Strukturplanen er sendt i høring, og vi skal fra Fyns side afgive høringssvar den 7. november.

- Men vi piber ikke på Fyn, vi skal nok få det sjovt på landet. Også efter omorganiseringen.

Læs også