Holger K. vil også af med fedt- og sukkerafgift

Ny skatteminister vil diskutere med de andre partier, hvordan man finder finansiering til at slippe af med fedt- og sukkerafgiften.

Den nye skatteminister Holger K. Nielsen (SF) erklærer sig enig med sin forgænger Thor Möger Pedersen (SF) i at fedt og sukkerafgiften bør fjernes.

Det sagde han i minutterne efter, at den traditionelle ministeroverdragelse havde fundet sted i Skatteministeriet tirsdag.

- Nu skal jeg lige først ind i sagerne, men jeg er fuldstændig enig i Thor Mögers holdning til det her. Det er også regeringens holdning. Det bør afskaffes, men der skal også findes finansiering til det, sagde han.

Uden at uddybe det, fortalte Holger K. Nielsen, at der findes flere forskellige muligheder til dette, og det vil han diskutere med resten af Folketingets partier.

Thor Möger Pedersen skrev mandag på sin Facebook-profil følgende i forbindelse med, at han oplyste, at han var blevet meddelt, at han ikke skulle fortsætte som skatteminister:

- Jeg vedkender mig, at vi også har begået fejl – nemlig beslutningen om at indføre en udvidet sukkerafgift. Jeg håber, regeringen får held til at afskaffe den og fedtafgiften fra VKO-tiden. 

Læs også