Gjerskov: Landbrugsstøtten skal gå til halm og gylle

Bæredygtighed er ifølge fødevareminister Mette Gjerskov (S) nøgleordet, og hun vil bruge landbrugsstøtte til at sætte gang i bioøkonomien

Gylle, halm og hø er blandt de ting, der skal bruges til fremstilling af plastik og energi – hvis det står til fødevareminister Mette Gjerskov.

Det var i hvert fald budskabet, da hun mandag deltog i Green Growth konferencen i København.

- Der er naturligvis en miljømæssig gevinst i mere bæredygtig produktion, men udviklingen af bioøkonomien kan også være med til at sætte nyt liv i de danske udkantsområder. Det er en udvikling private kræfter skal stå bag, lyder det fra Mette Gjerskov.

- Men jeg mener, vi bør bruge landbrugsstøtten aktivt. Det er min vision, men det er klart, at vi skal have EU med på ideen, og det vil jeg nu arbejde videre for, tilføjer hun.

En bæredygtig tilgang til affalds- og restprodukter kan ifølge Gjerskov skabe grønne produkter, men også hjælpe landbrugets økonomi.

- Nøgleordet er bæredygtighed. Det handler om at genbruge spild- og restprodukter i en grøn produktion. Jeg tror, både danskere og folk i hele verden ønsker og efterspørger varer produceret under hensyn til miljøet. Så med den rette produktudvikling og fantasi, tror jeg, det her kan blive et af beviserne på vækst og fremskridt skabt via grønne løsninger, siger Mette Gjerskov.

Læs også