Gjerskov sætter ind mod ulovlige sprøjtegifte

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil indføre kontrol, der henter oplysninger hos Skat om alle typer handel over grænsen

Regeringen ønsker at sætte en stopper for import at ulovlige sprøjtemidler og derfor fremsætter fødevareminister Mette Gjerskov (S) snart et lovforslag, der skal gøre det muligt at samkøre oplysninger ved hjælp af Skat. Det oplyser DR Nyheder onsdag.

I foråret kom en række sager frem i DR Nyheder om landmænd, der systematisk importerede ulovlige sprøjtegifte uden om myndighedernes kontrol, og Mette Gjerskov finder det systematiske snyd helt uacceptabelt.

- En af de måder, vi kan komme de ulovlige sprøjtegifte til livs, er at samkøre registre, siger fødevareminister Mette Gjerskov til DR Nyheder.

Kontrollen skal ske ved at hente oplysninger hos Skat om alle typer handel over grænsen og sammenholde dem med oplysninger om landmændenes forbrug af sprøjtegifte.

Ved lovforslaget får Fødevareministeriet mulighed for at sammenkøre de oplysninger, som landmanden har indberettet om sin brug af sprøjtegifte, med de oplysninger, som Skat har om, hvor meget landmanden har importeret.

Mette Gjerskov forklarer til DR Nyheder, at holder de oplysninger, som landmanden selv har indberettet, ikke vand i forhold til Skats oplysninger, vil det blive muligt at gå langt mere målrettet efter de brodne kar.

Læs også