Høstfest på Hjemstavnsgården

Museerne på Vestfyn og Vestfyns Hjemstavnsforening arrangerer den traditionsrige høstfest på Hjemstavnsgården i Gummerup

Lørdag den 15. september klokken 10.00 til 17.00 står Museerne på Vestfyn og Vestfyns Hjemstavnsforening for den traditionsrige høstfest på Hjemstavnsgården i Gummerup - med mange aktiviteter "or hele familien".

I stuehuset på Hjemstavnsgården foregår der spinding af uld og hør, vævning, knipling og orkis, syning af folkedragter og filtning af uld.

I kaffestuen kan man følge tilvirkningen af halmdukker og selv få lejlighed til at forsøge sig. Der er en udstilling om gamle kornsorter. Og man kan købe smagsprøver fra både økobrygger og økomøller - samt frokost og kaffe.

Vætte for kål

På gårdspladsen og i og ved gårdens længer bliver der aktiviteter som fremstilling af ting og sager af halm, tilvirkning af jydetræsko, ting fra geder samt fremstilling af træspåner til tagdækning.

På plænen ved kaffestuen kan man se gamle landbrugsredskaber, hesteplove og seletøj. En kone vil fremstille rygeost, og der vil også blive lavet æblemost. I "Urmagerhuset" vil urmager "Dolfe" blandt andet vise gamle standure. Der bliver mulighed for køreture med hestevogn, og blandt de mange øvrige aktiviteter kan nævnes sanglege og sækkeløb samt tærskning og maling af korn.

Ved 15.30-tiden køres det "sidste læs" korn ind, og høstfolkene vil "vætte for kål". Hjemstavnsforeningens formand, Børge Jensen, vil fortælle, og der bliver holdt høsttale og sunget høstsange. Høstfesten slutter med folkedans.

Læs også