Pas på tyveri af diesel og traktorer

De travle arbejdsdage med pivåbne maskinhaller og traktorer med nøglen siddende i, gør det let for tyvene.

Landet over har der været en del tyveri af diesel og traktorer på det seneste.

Høsten og efteråret er nemlig en tid med pivåbne maskinhaller med let adgang til både diesel og maskiner, og måske sidder nøglen endda tilbage i traktoren, når man hopper ned i et kort ærinde. Samtidigt er en stjålen traktor jo blot en af mange på vejene i denne hektiske tid.

- Vi er begyndt at låse traktorerne hver gang, og lader aldrig mere nøglen sidde i, siger gårdejer Jens Kibæk, Fraugde-Kærby, efter han efterhånden har hørt om alt for mange traktor-tyverier.

Han mener, at landmænd i området, hvor han bor, er særligt udsatte på grund af den korte vej til Odense og til motorvejen, men generelt råder han alle kolleger til at passe bedre på sine traktorer. Ikke mindst efter en stor John Deere med fyldt kornvogn, som omtalt i sidste uge, forleden blev stjålet i Åsum, men senere fundet i Højby.

Han er også ret sikker på, at kemi kan være en oplagt handelsvare, ligesom han også har fået stjålet diesel to gange. Konsekvensen blev lås på maskinhallen og en alarm til 20.000 kroner.

Østfyn plaget af olietyverier

Især i det østfynske område har der i sommer været en del tyverier af olie fra tanke på landejendomme.

- Typisk er det foregået ved større gårde, hvor man i ro og fred har kunnet udøve sit forehavende om natten. Måske har det været ekstra nemt i den travle tid, hvor dieseltankene har været frit tilgængelige og endog måske fyldt godt op til højsæsonen, siger politikommissær og leder af lokalpolitiet i Nyborg, Niels Chr. Larsen.

De højere priser på fyringsolie og dieselolie gør det tillokkende for tyveknægtene at gå efter disse varer, ikke mindst fordi det øjensynligt er til at afsætte.

- Olien køres nok ikke ud af landet, men sælges desværre til hr. og fru Danmarks oliefyr, varebil eller måske lystbåd. Derfor hører vi meget gerne, hvis der er tilbud om meget billigt olie i omløb. Og selvfølgelig ikke mindst, hvis der foregår uregelmæssigheder i lokalområdet omkring olietanke og olieforsyning, påpeger politikommisæren fra Nyborg.

Læs også