Hornsyld bygger stort

8.000 ton hvede er der plads til i den nye silo hos Hornsyld Købmandsgård.

»Landets største silo«. Sådan betegner Hornsyld Købmandsgård den silo, der er ved at blive opført ved firmaets hovedsæde, og som skal bruges til årets hvedehøst.

- Den får plads til 8.000 ton i ét stort rum, fortæller indkøbsdirektør Christian Christensen om den 32 meter høje silo.

Siloen skal efter aftale med leverandørerne stå færdig 1. august, og derefter skal den første hvede hejses op via små »skovle« i en elevator og køres op og ende nede i siloen, der er samlet på pladsen i enkeltdele.

Reelt startede man med toppen, og efterfølgende er det hele løftet op og nye dele skubbet ind under, så den nu står og er absolut meget synlig i landskabet.

- Vi har behov for mere plads, og investeringen giver også en effektivisering. Tidligere lå kornet og fyldte hele pladsen, inden det kunne køres ind, men nu kan det komme direkte ind. Den kører 250 ton ind i timen, fortsætter Christian Christensen.

 Udvidet område

Ud over selve siloen er der en buffer på 800 ton, og det nye anlæg er meget effektiv, når kornet skal tørres - i øvrigt en tørring, der foretages med gas.

- Den kan tørre 150 ton korn fire procent ned i timen, forklarer Christian Christensen.

Hornsyld Købmandsgård er en af de få private på markedet, og resultatet fra i fjor betegnes som godt, men intet kommer af sig selv.

- Vi har udvidet geografien, så vi er med fra grænsen til Limfjorden og på Fyn, men vi havde også behov for at udvide området, hvis vi ville fortsætte vores udvikling, lyder det fra firmaets salgsdirektør, Henrik Hedegaard.

Læs også