Landboforening: Kom nu, Corydon og Løkke

Hold op med alle de rituelle danse og find en fælles skattereform, lyder appellen fra Landboforeningen Midtjylland.

Igen i dag, kan aviserne berette om, regeringens kvaler ved at få en skattereform i hus. Venstre tilbyder et, Socialdemokraterne vil noget andet. Så nu tænkes der - igen, konstaterer formanden for LandboForeningen Midtjylland, Steen Vindum.

-Så find dog en løsning! Danmark bløder arbejdspladser, lyder hans appel til politikerne i en pressemeddelelse.

Og eksemplerne er mange, påpeger Vindum. I sidste måned varslede Vestas atter en fyring af flere hundrede, Arla meldte om 250 afskedigelser, Danish Crown om 500. En analyse viser, at DI’s medlemsvirksomheder frygter sukkerafgiften vil koste 12.000 jobs, ligesom fedtafgiften allerede har taget livet af flere mejeriprodukter plus kostet lokale arbejdspladser.

-I sådan en sammenhæng har vi ikke brug for rituelle politiske danse på Christiansborg. Vi har brug for handling, understreger han, der kraftigt opfordrer finansminister Bjarne Corydon og Venstres Lars Løkke til at låse sig inde, indtil de kan sende hvid røg ud om en fælles skattereform.

-Danmark har brug for at kunne konkurrere med arbejdspladser i udlandet, fastslår landboforeningsformanden. -Jeg tror ikke, at timelønnen herhjemme kan sænkes nævneværdigt, fagbevægelsen har allerede vist stor tilbageholdenhed under overenskomstforhandlingerne. Derfor skal lettelsen i virksomhedernes udgiftsniveau findes andre steder.

Læs også