LandTV nomineret til tv-priser

To tv-produktioner fra LandTV repræsenterer Danmark, når den internationale organisation af landbrugs- og fødevarejournalister, IFAJ, til au

LandTV er nomineret som det danske bidrag i tv-kategorien for udsendelsen »Vejen til den nye stald«. Her deltog LandTV også sidste år, hvor det blev til hædrende omtale og en andenplads i Star Prize-konkurrencen.

I år er den kun to år gamle tv-station desuden nomineret i kategorien for videoer til nettet. Det er med et portræt af virksomheden Ellegaard Göttingen Minipigs, som handler om en ganske usædvanlig svinegård på Vestsjælland. Her er produktionen af slagtesvin skiftet ud med eksport af små forskningsgrise til hele verden.

- Vi er glade for at kunne repræsentere Danmark igen og derigennem præsentere resten af verden for to af de mange historier, der beviser, at dansk landbrugsproduktion er i verdensklasse, siger redaktør Erik Poulsen fra LandTV.

I anledning af de to nomineringer genudsender LandTV i denne uge programmet »Vejen til den nye stald«, der beskriver baggrunden for to unge brødres byggeri af  en på flere måder nyskabende kvægstald i Hanning ved Skjern. 

Løsdriftsstalden med 400 malkekøer er den første, der er etableret med et indbygget luftrensningssystem, som forventes at fjerne op til 90 procent af ammoniakudledningen. Det er til gavn for både det omkringliggende miljø, dyr og medarbejdere, og den lugtfri løsning fik derfor for nylig EU's Miljøpris.

Stalden og et tilhørende malkecenter har kostet 20 millioner kroner. Det er mange penge i en krisetid, selv om brødrene Spangsberg allerede har bevist, at de kan drive en rentabel mælkeproduktion. Reportagen fra byggepladsen handler derfor også om, hvordan staten gennem Vækstfonden i stigende grad går ind og garanterer for lån til landbrugsbyggeri.

 

Læs også