Økodagen er en stor succes

142.000 danskere fulgte køernes første dag på græs, da 68 økologiske gårde landet over åbnede dørene for offentligheden. Det er ny rekord.

Over hele Danmark blev økologiske malkekøer i søndags sluppet på græs for første gang i år efter en lang vinter i stalden. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) deltog i forårsfestlighederne på Stensbølgaard i Kirke Hyllinge på Sjælland, hvor 10.000 danskere var mødt op for at opleve køernes dans. Det store opbud gjorde indtryk på fødevareministeren.

- Jeg har været med til at se køerne danse mange gange gennem min opvækst, men det er første gang, jeg deltager i et arrangement, og jeg må sige, at det er imponerende med så mange mennesker, det havde jeg ikke forestillet mig, siger hun.

Ikke sidste gang
Fødevareministeren deltog i økodagen for at bakke om økologien, som hun påpeger også står for dyrevelfærd. Samtidig er det en god oplevelse. Hver gang.

- At se køerne hoppe og danse på marken er dejligt. Det er ganske enkelt livsbekræftende, siger Metter Gjerskov.

Igen i år dannede gården Stensbølgaard rammerne for økodagen, hvilket er syvende, men ikke sidste gang.

- Vi bliver lige overrasket over antallet af mennesker hvert år, men det er kun dejligt med så stor interesse, og selvfølgelig skal vi også være med næste år, fortæller landmand Kirsten Moeslund Sivertsen.

Glade børn og voksne
Sammen med sin mand, landmand Johan Frederik, begynder hun allerede at planlægge begivenheden i februar. På selve dagen arbejder næsten 60 frivillige i staldene, teltene og på resten af gården med at skabe den helt rigtige atmosfære.

- Det er vigtigt, at børnene, især fra byerne, kommer ud og ser, hvor råvarerne kommer fra, og min mand og jeg får i det hele taget mange positive reaktioner fra glade forældre og børn, som har haft en rigtig god oplevelse. Det er blandt andet det, økodagen handler om, siger Johan Frederik.

I alt lagde 142.000 danskere vejen forbi et af arrangementerne på Økodagen landet over. Dermed er sidste års rekord med 110.000 besøgende slået klart.

Læs også