DLG's Svenska Foder ekspanderer i Vestsverige

Via datterselskab udvider DLG sit engagement i egnen omkring Gøteborg.

Svenska Foder, der er et datterselskab i DLG-koncernen, overtager pr. 1. juni det familieejede grovvarefirma Axving AB i Svenljunga øst for Gøteborg. Det sker for at styrke selskabets engagement i området.

 Det oplyser den danske foderstofkoncern.

– Vi ser klare fordele med det nye setup omkring Axving, idet vi gerne vil fortsætte den positive udvikling, som Svenska Foder generelt er inde i. Selskabet lykkes på alle måder med at vækste, og derfor er det interessant at overtage en veldrevet forretning, som Axving helt klart er, siger Asbjørn Børsting, der er formand for Svenska Foder og adm. dir. i DLG.

Axving AB er et familieforetagende, ejet af Börje Axelsson. Han overtog firmaet efter sin far først i 1970’erne og har drevet en sund forretning. I 2011 havde Axving en omsætning på 23 millioner svenske kroner – og der er fire medarbejdere, som alle fortsætter efter overtagelsen.

Naturlig overtagelse
Leverandør til Axving var i flere år Sollebolagen, som siden indgik i dannelsen af Svenska Foder. I begyndelsen af årtusindskiftet, hvor der var lidt røre i grovvarebranchen, valgte Axving at have Svenska Foder som leverandør af foder, og DLA-gruppen som leverandør af gødning og planteværn. Men nu er det så Svenska Foder, som overtager virksomheden.

 – Det har været naturligt for mig, at det er Svenska Foder, der overtager Axving, for jeg har altid haft gode relationer til dem, og jeg er overbevist om, at de fortsat vil udvikle vores familievirksomhed på bedste vis og værne om relationerne til kunderne, siger Börje Axelsson, Axving AB.

– Svenska Foder har succes med sin strategi om at vokse via øget salg, men også via alliancer og opkøb samt nye produkt- og markedsområder, og den strategi følger vi absolut stadigvæk, understreger Asbjørn Børsting.

Læs også