Niels Jørgen Pedersen til minister: Få styr på it-skandale

NaturErhvervsstyrelsens Tast-selv system truer med at udvikle sig til en ny statslig it-skandale af de helt store, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen kræver, at fødevareministeren går ind i sagen, før det er for sent.

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, kræver nu, at fødevareminister Mette Gjerskov (S) tager ansvar for det nye Tast-selv system, som landbruget bruger til ansøgning om EU-støtte.

I et brev til Mette Gjerskov kalder Niels Jørgen Pedersen it-systemets langsommelighed og ustabilitet for en skandale, som vil udvikle sig til »en statslig it-skandale af de helt store«, medmindre fødevareministeren stiller en række garantier.

Niels Jørgen Pedersen kræver, at Mette Gjerskov garanterer for, at landmændene får deres fulde EU-støtte og ikke kommer i klemme på grund af tekniske fejl eller ustabilitet i Tast-selv systemet. Desuden kræver han, at ansøgningsfristen udskydes fra 30. april til den 15. maj for at sikre, at alle ansøgninger når at blive registreret i NaturErhvervsstyrelsen.

Endnu værre
Niels Jørgen Pedersen frygter, at hastigheden i it-systemet vil blive endnu langsommere i den kommende tid, hvor titusinder af ansøgninger vil vælte ind og belaste it-systemet yderligere.

Formanden for Landbrug & Fødevarer anerkender, at der er sket forbedring i driften af it-systemet, siden det gik i luften 1. februar, men det er stadig »slet ikke godt nok«, mener han.

Læs også