Kødkvæget tilpas i Aars

Dansk Kødkvæg, der i år har placeret deres vinterskue i Kultur- og Messecenter Aars, er meget tilfredse med de nye omgivelser.

Allerede i går morges var der gang i bedømmelserne og livlig aktivitet i staldene, da Dansk Kødkvægs to-dages vinterskue blev skudt i gang med bedømmelser af de 296 dyr fra hele landet. I dag lørdag afsluttes skuet med udpegning af skuets bedste dyr.

Skuet er flyttet fra sin normale placering i messecentret i Herning, hvor det tidligere er afholdt sammen med Agromek, til Kultur- og Messecentret i Aars, hvor der også er maskin- og produktudstilling.

- Rammerne er helt super, og vi er blevet taget rigtig godt imod, siger formand for Dansk Kødkvæg, Henning Hansen, Sulsted, der selv udstillede en simmental-ko med kalv og en tyr.

Spændt på besøgstal
Kvægudstillerne, der kommer fra hele landet, har bakket godt op om, at skuet er flyttet til Aars.

Men formanden er spændt på, hvor mange publikummer, der kommer.

- Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at tiltrække publikum, når der også er Agromek, siger han, der også gerne ser udenlandske gæster på skuet.

Gennem årene har det nemlig været et godt salg til udlandet, og formanden glædede sig over, at der i går allerede var kommet tyske gæster foruden de tyske og de franske dommere.

- Dansk Kødkvæg har en kvalitet, der gør, at vi indenfor mange af racerne kan sælge avlsdyr til udlandet, siger Henning Hansen.

Læs også