Kommissionsformand tager L&F-kritik til efterretning

Jørn Jespersen, formand for Natur- og landbrugskommissionen, har noteret sig, at Landbrug & Fødevarer ikke er tilfreds med sammensætningen af kommissionen.

Der mangler afsætnings- og markedsfokus i Natur- og landbrugskommissionen, som i det næste år skal besvare vigtige spørgsmål om fremtiden for dansk landbrug.

Det mener Landbrug & Fødevarers formand Niels Jørgen Pedersen, hvilket han gjorde opmærksom på i en pressemeddelelse i fredags efter, at han havde set hvem de 12 medlemmer af kommissionen er.

I meddelelsen roser han dog også, at det er et stærkt og kompetent felt på miljøspørgsmålene, og det er det, som Jørn Jespersen, der er formand for Natur- og landbrugskommissionen, især lægger vægt på.

- Jeg noterer mig, at de (Landbrug & Fødevarer, red.) roser kommissionen for så vidt angår natur- og miljødelen, og siger, at det virker kompetent og godt. Det synes jeg, er dejligt, at de synes. Jeg noterer mig også, at de synes, at de eksportorienterede virksomheder bliver inddraget i arbejdet, og det tager jeg da også positivt imod, og vil prøve at finde en god måde at gøre det på, siger Jørn Jespersen.

Sparsom med kommentarer
Kommissionsformanden ønsker ikke at gå ind i en diskussion om personsammensætningen i kommissionen.

- Der vil altid være en masse, som synes, at der burde være både det ene og det andet, og når det bliver fremført på en konstruktiv måde, som det er gjort her, så er det også noget, som vi tager med ind i arbejdet, siger Jørn Jespersen.

Han mener, at det dog også er vigtigt at være opmærksom på, at der vil være en række underarbejdsgrupper, hvor man vil kunne få flere af de forskellige aspekter med i arbejdet.

- Der vil være en række arbejdsgrupper, hvor vi vil kunne få en række af de forskellige aspekter med i arbejdet, som nogen måtte mene, ikke fremgår tydeligt nok af selve kommissionen, lyder det fra Jørn Jespersen, der derudover ikke ønsker at kommentere yderligere på sammensætningen af sin kommission.

Læs også