Fra tanke til salg

Agrovi er parat med en ny møderække, som skal klæde sælgere af landbrugsejendomme bedre på

Man kan gøre sin bolig attraktiv for købere på mange måder, fortæller ejendomsmægler fra Agrovi, Anette Vandal Hansen.

- Ejendomsmarkedet har været stille i en efterhånden meget lang periode. Vi oplever, at ellers meget attraktive ejendomme, som tidligere var nemme at sælge, nu også får lov at vente, før slutsedlen skrives under.

Forberedelse er alfa omega
Som sælger skal man derfor have øget fokus på at gøre ejendommen attraktiv, så bankerne og kreditforeningerne også vil være med.

- Når beslutningen om et ejendomssalg er truffet, kan det være belastende og i visse situationer også meget dyrt for dem som vil sælge at afvente et salg, før vedkommende kan komme videre. Derfor er forberedelsen af salget i dag vigtigere end nogensinde før, siger Anette Vandal Hansen.

- Tommelfingerreglen for sælger er, at man skal signalere, at denne ejendom er et rart sted at være. Med få midler kan man nå langt, og når en bedrift skal vises frem, spiller det psykologisk en stor rolle, at stedet ser attraktivt ud.

- Dermed betyder det ikke, at man skal gennem den helt store oprydning eller restaurering. Man kan med overraskende få midler gøre meget for at sælger kan lide, hvad vedkommende ser. Det  fortæller vi blandt andet om på den kommende møderække, og det har vi haft stor succes med, forklarer Anette Vandal Hansen.

Husk godkendelser
Som sælger kan man gøre sin ejendom mere attraktiv for køber på mange måder. Ejendommens fremtidige anvendelsesmuligheder skal synliggøres og være nemme at realisere, samtidig skal man som sælger være meget mere opmærksom på og realistisk omkring fordelingen af aktiverne på ejendommen, fortæller ejendomsmægleren.

- Hvis man har foretaget nogle ændringer i bygningerne, som gør ejendommen velegnet til eksempelvis erhverv eller lignende, er det meget vigtigt, at disse ændringer er godkendt. Hvis man venter kan en senere lovliggørelse være en bekostelig affære.

Man kan sagtens sælge
Samtidig skal man også være opmærksom på, at mange købere ønsker et mindre husdyrhold. Derfor er det vigtigt at ejendommens nuværende kreaturer er korrekt registreret, så der fortsat er mulighed for at have dyr på ejendommen.

- Men det vigtigt for mig at understrege, at man sagtens kan få solgt sin bedrift i dag og endda med et godt resultat. Det kræver bare en lidt større indsats end tidligere, pointerer Anette Vandal Hansen.

Ved mødet »Gør din ejendom salgsklar« vil konsulenterne fra Agrovi gennemgå de forhold, som man som sælger selv kan påvirke for at fremme et salg. Der vil være fokus på alt lige fra registrering og lovliggørelse af ændringer i anvendelsen af bygningsmassen til de økonomiske dispositioner omkring aktiverne.

Læs også