Flere direktører i Danish Agro

Danish Agro udvider direktionen med hele fire medlemmer, så den fremover udgøres af fem personer.

Danish Agro-koncernen ønsker at styrke basisvirksomheden og sikre den succession, der løbende er fokus på og behov for, og derfor udvides direktionen nu med fire medlemmer.

Direktionen i Danish Agro vil dermed fremover bestå af følgende personer:

Den hidtidige administrerende direktør, koncernchef Chr. Junker. Han er 59 år, og blev ansat i                 1987. Virksomheden har i hans tid udviklet sig fra en mindre regional virksomhed til en større international koncern med aktiviteter i mange lande.

Ny i direktionen er CFO, økonomidirektør Henning Haahr. Han er 41 år og har været i Danish Agro siden 2002. Den HD- og cand. merc. aud.-uddannede Henning Haahr er samtidig Group CFO i alle holdingselskaber i DLA Group, som Danish Agro er en (væsentlig) del af.

Erfarne folk
Ny i direktionen er også Henrik Stilund, direktør, International Handel og Risk Management. Han er ligeledes 41 år og blev ansat i 2002.

Henrik Stilund har ansvaret for Danish Agro’s risikostyring samt international handel med korn, rapsfrø, råvarer, vitaminer m.v. Henrik Stilund er samtidig COO i DLA Agro a.m.b.a. samt CEO i selskaberne Scanola A/S og Scanfedt A/S.

Henrik Stilund kom til Danish Agro i 2002 fra en stilling i handelsafdelingen hos KFK.

En anden nyhed i direktionen er Henning Fogh, direktør, Vegetabilske Afgrøder og Planteproduktion. Han er 52 år, og har været ansat siden 2002.

Henning Fogh er endvidere ansvarlig for selskabets samlede detailnet, som er opdelt i otte regioner med i alt 60 afdelinger spredt ud over landet.

Henning Fogh kom i sin tid fra en stilling som Regionsdirektør hos KFK Sjælland, Lolland/Falster.

Fokus på governance
Endelig er Jacob Tetzlaff udnævnt til direktør, Husdyrernæring og Energi. Han er 54 år, og har været i virksomheden siden 1997.

Jacob Tetzlaff har også direktionsansvar for selskabets Farm Supply og Shoppen-butikker. Jacob Tetzlaff kom i sin tid fra en stilling som regionsdirektør hos daværende Superfos Korn.

Bestyrelsesformand for Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, udtaler i en pressemeddelelse:

- Som bestyrelse er det vores ansvar løbende at have fokus på selskabets governance og derigennem blandt andet sikre, at virksomheden rent ledelsesmæssigt står på et solidt og sikkert fundament. I lyset af det, er det meget tilfredsstillende, at vi inden for egne rækker er i stand til at foretage en udvidelse af direktionen med så erfarne og kompetente kapaciteter, som det her er tilfældet.

Ledelseskraft
Adm. direktør Chr. Junker tilføjer:

- Danish Agro har haft nogle meget spændende år, hvor fokus har været på fusioner og integration af nye virksomheder. Vi står nu over for andre udfordringer i forbindelse med udvikling af kernevirksomheden. I lyset heraf er en udvidelse af direktionen en god måde at øge den samlede ledelseskraft og tilføre yderligere ressourcer til at realisere de lagte strategier og nå de opstillede mål.

Læs også