Europanyhed præsenteret i Præstbro

En Laverda fra 400 serien er for første gang fremvist i Europa udenfor den italienske fabrik. Det skete i juledagene hos Præstbro Maskiner. Her var gæster fra Sjælland, Himmerland - og Sydafrika.

Laverda 400 mejetærskeren var i Præstbro i julen. Det er første gang den vises udenfor fabrikken i Italien.

Der er tale om en ny serie med nyt design. Der er større motor, det krævede adblue-system er en del af den nye maskine, der er ny kabine med nyt design med godt udsyn og en funktionel touch skærm. Desuden er der sket forbedringer på selve maskineriet.

Men hjertet i maskinen er afprøvet teknik med en robust rystemaskine efter Laverdaprincippet med en fordeler tromle helt i front lige efter skærebordet, således at halmen fordeles på hele bredden og der er en kerneudskillere bag cylinderen, der kan slås fra. Sisu motoren på 8400 kubic har hele 360 heste.

Den ny kabine har godt udsyn med skrå kant nederst i det store vindue. Det giver udsyn til kniv-gangen, selv når piloten sidder tilbagelænet i den komfortable stol bag den bevægelige ratstamme med et ekstra knæk og ved siden af joystick og den nye touchskærm.

- Det er en rigtig bjergmaskine, egnet til at køre i bakker, fortæller sælger Børge Haugaard, da han gennemgår mejetærskeren. Maskinen har et levellingsystem, det betyder, at forhjulene kan arbejde uafhængigt af hinanden og kan klare en hældning i bakkerne på op til 20 grader. Det kan ske manuelt, men også automatisk således at sold og ryster hele tiden er vandret.

Der er fire-hjuls-træk og dækkene er samtidig gjort bredere end tidligere. Det har stor betydning i disse våde år, siger sælgeren. Som ekstraudstyr kan der fås bælter.

 

Ny til sæson 2012

Mejetærskeren skal ud at køre for første gang i sæson 2012. Importøren er Præstbro Maskiner. Der har forhandlernet i hele Danmark. Der er således kunder også fra Sjælland, da maskinen præsenteres for første gang. Og fra Sydafrika er andre samarbejdspartnere kommet for at se maskinen - og de vogne og maskiner der ellers forhandles gennem Præstbro.

- Det er en fin og enkel maskine, siger Søren Christiansen fra Svend Aage Christiansens Maskinstation i Jerslev. Også han er taget til Præstbro for at se den nye maskine.

Og Flemming Larsen, Præstbro Maskiner giver ham ret.

- Det er en meget enkelt maskine - den er god til at blive gammel. Den er nem at køre og nem at servicere. Den slags maskiner der rigtig brug for i markedet, siger forhandleren.

Indtil 1. februar er der hele tre års garanti på en ny mejetærsker. Målet er at sælge mindst seks nye maskiner til sæson 2012 - de to blev allerede solgt, da der var Åbent Hus.

Læs også