Arla lukker sydtysk mejeri

For at Allgäuland-Käsereien igen kan komme på økonomisk ret kurs, lukker Arla ét af sine fire nyindkøbte, sydtyske mejerier.

Arla Foods tager nu første skridt i integreringen af det sydtyske mejeri Allgäuland-Käsereien, som Arla overtog i begyndelsen af november.

Medarbejderne på mejeriet i Riedlingen blev således i mandags orienteret om, at mejeriet skal lukke i løbet af 2012.

- Det er ærgerligt, at vi er nødt til at tage dette skridt. Men det er nødvendigt for, at vi igen kan bringe Allgäuland på økonomisk ret kurs, siger Arlas chef for det tyske marked, Tim Ørting Jørgensen.

Satser på oste
Han forklarer, at den strategi, Arla har lagt for Allgäulands forretning, fokuserer på specialoste, men mejeriet i Riedlingen producerer standardprodukter, der ikke passer ind i fremtidsplanerne.

Derfor vælger Arla at samle produktionen på de øvrige tre anlæg i Bad Wörishofen, Kisslegg og Sonthofen, og lige nu undersøges det, om det er muligt at omplacere nogle af medarbejderne i Riedlingen til de andre mejerier.

Samtidig er det besluttet at flytte Allgäulands salgsafdeling til Arlas hovedkontor i Düsseldorf, hvor også ansvaret for markedsføring bliver placeret.

Beslutningen om at lukke mejeriet i Riedlingen får ikke konsekvenser for friskvareforretningen under varemærket Allgäuland Frische, idet mælken, som hidtil er blevet forarbejdet på mejeriet i Riedlingen, fremover skal behandles på andre anlæg.

Læs også