Frisk 125-årig

Fejringen af Dalum Landbrugsskoles 125 års jubilæum viste, at skolen stadig er »fit for fight«.

- At få succes i landbruget i dag er ikke noget, man kommer sovende til. Dalum Landbrugsskole har fulgt med tiden - med vægt på fagligheden, og skolen er rigtig skrap til at gøre de unge mennesker kompetente. Men Dalum Landbrugsskole er også populær i form af det sociale miljø.

Med disse ord indledte Venstres miljøordfører og tidligere fødevareminister, Henrik Høegh MF, sin festtale ved Dalum Landbrugsskoles 125 års jubilæum, som blev fejret fredag den 4. november. Og henvendt specielt til de af skolens elever og studerende, som overværede talen i landbrugsskolens historiske høresal, fortsatte Henrik Høegh:

- De færreste har fantasi til at forestille sig, hvilke teknologiske hjælpemidler, der anvendes i landbruget, når I er gråhårede - eller bare om 10 år. Landbruget i fremtiden vil være store bedrifter, som arbejder i en masse ejerformer. Måske med detailbranchen eller andre som aktionærer.

Find arbejdsglæden
- Afkast og overskudsgrader vil stadig være vigtige. Så fat mod. For den rigtige leder vil der også være kapital i fremtiden. Bonderøven har ikke levet forgæves. I skal være glade for den differentiering, der er i landbruget. De små virksomheder, der konkurrerer på kvalitet og image, er i høj grad med til, at man får lov til at være store producenter. For mange af jer vil det være viden og kompetence, der tæller.

- I unge bliver også i fremtiden efterspurgte. Så find arbejdsglæden og se ikke kun hinanden som konkurrenter, men også som kolleger. Det handler om at være glad for sin hverdag - være del af en positiv udvikling. Ikke alle kan gøre det samme. Derfor er det vigtigt, at man kender sig selv og sine evner og muligheder.

- Jeg er sikker på, sluttede Henrik Høegh, at stedet her også i fremtiden vil være med i spidsen for landbrugs- og fødevareuddannelserne. Som skolens stifter sagde: »Aldrig færdig men altid på vej«.

Resten af jubilæumsdagen bød på reception med mange taler, musikalsk underholdning og - ikke at forglemme - lækre pindemadder fra skolens eget køkken.

Læs også