Jyske Bank vil hjælpe landbruget på Mors

Jyske Bank vil »konstruktivt medvirke i arbejdet for en konsolidering af landbrugserhvervet på Mors«, hedder det i en meddelelse, efter at banken i går overtog 47.000 kunder fra Fjordbank Mors.

Finansiel Stabilitet og Fjordbank Mors af 2011 A/S (Fjordbank Mors) indgik i går aftale med Jyske Bank om overtagelse af cirka 47.000 kunder med et samlet udlån på 2,7 mia. kr., indlån på i alt 3,7 mia. kr. samt 35 medarbejdere.

I lyset af udfordringerne i landbruget og i fælles interesse med Finansiel Stabilitet vil Jyske Bank »konstruktivt medvirke i arbejdet for en konsolidering af landbrugserhvervet på Mors«, hedder det i en meddelelse fra Finansiel Stabilitet.

- Vi er glade for den aftale, vi i dag har indgået med Jyske Bank, som sikrer alle private kunder og langt de fleste erhvervskunder en varig bankforbindelse, udtaler Henning Kruse Petersen, bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet.

Udlån på 5,5 mia.
Efter overdragelsen har Fjordbank Mors et samlet bruttoudlån på 5,5 mia. kr. fordelt på cirka 200 store engagementer. Halvdelen af disse kunder er ikke hjemmehørende i området omkring Mors.

Jyske Bank overtager alle kunder med engagement under 5 mio. kr. og »udvalgte« kunder med engagement over 5 mio. kr. med et »naturligt tilhørsforhold til Mors og omegn«.

Handlen er betinget af Finanstilsynets og andre relevante myndigheders godkendelse.

Potentiale
- Vi ser frem til at byde tidligere Fjordbank Mors kunder velkommen i Jyske Bank. I 34 år har Jyske Bank været repræsenteret i Nykøbing Mors, og med dagens køb signalerer vi, at Jyske Bank fortsat ser et potentiale i dette lokalområde, siger bankdirektør i Jyske Bank, Jørgen Christensen, og tilføjer:

- Vi har til hensigt at være en stærk og synlig lokal bank med et ønske om tætte og langsigtede relationer til kunderne i området.

Læs også