Vil have rullet ændringer af landbrugslov tilbage

Familielandbrugets formand, Ib W. Jensen, langer ud efter ændringerne i landbrugsloven, som blev vedtaget sidste år, og som har gjort det langt lempeligere at erhverve en landbrugsejendom i selskabsform.

Står det til et flertal af medlemmerne i Familielandbrugssektionen i Landbrug & Fødevarer, så skal ændringerne af landbrugsloven, som blev vedtaget sidste år trækkes tilbage.

Det viste en elektronisk afstemning som blev afholdt i går i forbindelse med årsmødet i sektionen. 62 procent af de delegerede stemte således ja til et spørgsmål om, hvorvidt de mener, at den nye røde regering bør rulle landbrugsloven tilbage.

Ændringerne gør blandt andet op med kravet om selveje, og gør det muligt at erhverve en landbrugsejendom i selskabsform. Noget som har fået kritikere til at frygte, at landbrugene vokser sig endnu større end det er tilfældet i dag.

Hjælp fra Socialdemokraterne
Ind til videre er det dog ikke sket, og ifølge Ib. W. Jensen, formand for Familielandbruget, er det fordi, at lovændringen kom på et heldigt tidspunkt. Nemlig hvor andre ting, altså navnlig økonomien, satte sine begrænsninger.

- Men man tør næsten ikke tænke på, hvor galt det kunne være gået, hvis lovændringen var trådt i kraft for 5-6 år siden. Så havde de mest driftige landmænd nok ikke kunnet dy sig for at samle endnu mere, men også dyr landbrugsjord, sagde Ib W. Jensen under årsmødet.

Han fortalte videre under mødet, at det måske ikke er videre realistisk, at lovændringen bliver rullet tilbage, da det nok ikke er noget, som den nye kommende regering vil prioritere højt. Han klynger sig dog til, at Socialdemokraterne under lovforhandlingerne sidste år udtrykte sig meget kritisk over for lovændringerne, og selv legede med tanken om at rulle loven tilbage, hvis de kom til magten.

Læs også