Landmænd stilles forskelligt

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V) undrer sig over, at der er forskel på klassificering af vandløb rundt i Danmark - også andre forhold i Tyskland.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, var i går trukket i gummistøvlerne for at se på våde marker. Og valget af fodtøj var velvalgt, selvom hun ikke var ude i de værste vandpytter på de flade marker ved Ribe, hvor der grundet de våde marker stadig står masser af korn.

Besøget hos de vestjyske landmænd var netop sat i værk af hensyn til en snak om vandplaner og afvanding af markerne. Inden turen i støvlerne var der en generel snak om problemerne med at få vandet væk. Især var der snak om forskellen på den måde, vandløbene klassificeres:

- Jeg kan ikke forstå, at vandløbene klassificeres så forskellige rundt i landet, når de er stort set ens, og der er også stor forskel i forhold til Tyskland, hvor de også klassificeres meget anderledes, lød det efterfølgende fra Ellen Trane Nørby.

Forinden havde formanden for den lokale landboforening, Claus Christensen, kunnet fortælle, at de tidligere amter vurderede vandløbene forskelligt, og det er der ikke ændret på siden. Derfor er forholdene for landmændene forskellige, og det er forhold, den politiske ordfører lovede at se nærmere på.

Nødvendigt med input
Fra socialdemokratisk side er der langet ud efter Venstres kandidater for kun at komme ud i marken, fordi der er valg, men det afviser Ellen Trane Nørby på det bestemteste:

- Vi kan kun få de nødvendige input ved at være ude hos folk, og jeg er her ikke, bare fordi der er valg. Jeg har en løbende dialog med også landbruget.

En udtalelse, der blev bekræftet allerede ved starten på mødet.

- Tak for sidst, lød det fra Claus Christensen med henvisning til et tidligere møde i Billund.

Læs også