150 svineproducenter var lutter øre

Ind imellem var der så stille, at man næsten kunne høre en knappenål falde, men det blev jævnligt afløst af hyggelig summen, når der var flotte resultater, der skulle vendes med sidemanden ved Porcus' »Fokus 35« stormøde i tirsdags.

150 svineproducenter og deres medhjælpere var lutter øre i tirsdags, hvor de var samlet til »Fokus 35 stormøde« i Ryslinge Forsamlingshus.

Stormødet er Porcus' årlige møde, hvor alle deltagerne i fokusgruppen »Fokus 35« mødes for at udveksle erfaringer og følge med i, hvem der er nået langt, i mål eller er tæt på det. »Fokus 35«'s fornemste opgave er at hjælpe til med at holde fokus på at nå 35 grise pr. årsso.

Dyrlæge Jesper Olesen, Porcus Svinefagdyrlæger og Agronomer, udtrykte stor tilfredshed med det flotte fremmøde i betragtning af den på mange måder pressede situation, som mange svineproducenter sidder i lige nu.

- De har travlt derude, så det er rigtigt dejligt, at så mange møder op, sagde dyrlægen. og var også ganske tilfreds med, at der endda var svineproducenter, der ikke er deltagere i fokusgruppen, som alligevel havde taget imod tilbuddet om at deltage i mødet.

Flotte resultater
Noget af det, der uomtvisteligt gør mødet til noget af et trækplaster er at høre, hvordan og hvor langt svineproducenterne har rykket sig det forløbne år, men også at høre, hvordan de svineproducenter gør det, som gør det rigtigt godt.

Først løftede driftsleder Leif Mortensen sløret for, hvordan mandskabet på Højrupgård ved Ringe formår at ligge stabilt på omkring 31-33 grise pr. årsso.

Efterfølgende fortalte Søren Melvej og hans driftsleder Trine Schmidt, Pederstrup, om, hvordan man det seneste års tid har ligget stabilt på over 34 fravænnede grise pr. årsso.

- Vi har stor fokus på antal fravænnede grise pr. fravænning, for vi har ikke for mange farestier, sagde Søren Melvej blandt andet.

Vi kan lide at passe grise
- Vi kan lide at passe grise, og vi gør det alle ugens syv dage, understregede Søren Melvej, der senere - som dagens sidste punkt - blev udnævnt til den besætning, der havde klaret sig bedst i fokusgruppen det seneste år med et årsgennemsnit på 33,2 fravænnede grise pr. årsso.

Lige inden var den spænding lige blevet udløst, som havde ligget i luften hele dagen, da det blev oplyst, hvilken besætning i fokusgruppen, der havde rykket sig mest gennem det seneste år.

Det havde Carsten Flædekær, Ebberup, der havde rykket sig mere end 6 grise pr. årsso på et år - fra 27 til ikke mindre end 33,7 fravænnede grise pr. årsso, og den placering udløste »Intervet/Schering-Plough Animal Health Prisen 2011«.

Læs også