Fynsk direktør fyret

En vanskelig fusionsproces er årsagen til, at Centrovice har taget afsked med Dorit Greve.

Administrerende direktør for den fynske landboforening, Dorit Greve, er blevet opsagt. Beslutningen, der blev taget af en enig bestyrelse i sidste uge, blev offentliggjort i går.

I pressemeddelelsen fra landboforeningen oplyses det, at administrationschef Morten Christiansen konstitueres i stillingen indtil videre.

Dorit Greve, der i 2002 kom fra en lederstilling på kvægbrugskontoret i Brørup til de daværende Nord- og Vestfyns Landboforeninger, og styrede fusionen til LandboFyn på plads.

Ved sidste fusion mellem Agrogården og Landbo Fyn blev Dorit Greve ansat som adm. direktør og fik til opgave at lede fusionsprocessen.

En proces, som har været vanskelig, som det udtrykkes i pressemeddelelsen, men lykkedes, og som måske alligevel har kostet hende jobbet. Både blandt medlemmer og medarbejdere fra de tidligere foreninger har der været kritiske røster over rådgivningsvirksomheden, som blandt andet er kommet til udtryk på generalforsamlingerne.

Presset økonomi
Den fynske landboforening, der har omkring 170 ansatte på rådgivningscentret i Vissenbjerg, har en presset økonomi, og dertil kommer et større erstatningskrav, som er rejst af et medlem som følge af forkert rådgivning i forbindelse med skatteregnskabet ved en ejendomshandel. Et krav, som i værste fald skal beløbe sig til over 30 millioner kroner.

- Kravet, som vi dog ikke har modtaget, er ikke kædet sammen med Dorits afgang, fastslår Centrovices formand Niels Rasmussen overfor Effektivt Landbrug.

Som erstatning for den 52-årige, nu tidligere administrerende direktør, ønsker bestyrelsen en ny profil på ledelsen, som konsekvens af de nuværende udfordringer, hvor virksomheden overgår fra fusion til daglig drift.

- Vi er udfordret på en del områder, og fokus skal nu sættes på at udvikle vor rådgivning og komme i en positiv dialog med vore kunder, som er vore medlemmer. Derfor har vi fundet i bestyrelsen, at tiden var inde til at få en anden person i spidsen for vor virksomhed, påpeger Niels Rasmussen.

Læs også