Sort himmel over Svinninge

Holbæk-Odsherred Landboungdom afholder det årlige traktortræk på Danish Agro i Svinninge mellem Holbæk og Kalundborg pinselørdag den 11. juni.

Kæden spændes op, og traktorføreren afventer grønt flag. Gashåndtaget er revet i bund, og koblingen slippes roligt. Røgen vælter op.

Sådan foregår det, når Holbæk-Odsherred Landboungdom afholder det årlige traktortræk på Danish Agro i Svinninge mellem Holbæk og Kalundborg pinselørdag den 11. juni.

De kommende 60 trækkere og deres traktorer vil denne dag kæmpe en brag kamp om at kvalificerer sig til Østlige Øers Mesterskab i traktortræk.

For trækkerne starter dagen allerede klokken syv med indvejning af traktorerne, inden de placeres i en af de seks vægtklasser for standardtraktorer eller en af de tre farmstockklasser.

Husk reglerne
Der køres efter Landboungdommens regler, hvor der igen er blevet lavet nogle rettelser, som er gældende fra i år. Så deltagere skal huske at have læst bestemmelserne grunddigt igennem, inden de møder op til konkurrence. Reglerne kan findes på Landboungdoms hjemmeside

I forbindelse med tilmeldingen gælder »først til mølle princippet«, og man skal samtidig være medlem af en Landboungdomsforening for at kunne trække. På dagen vil der være mulighed for at tegne medlemskab.

For hele familien
Bliver de mindste trætte af raset på banen, er der flere muligheder for leg og adspredelse. Der er igen i år mulighed for ponyridning, og der forefindes også en hoppeborg på området.

Personalet i pølsevognen vil som sædvanlig stå klar til at servicere tilskuerne med pølser, brød og toast, og tørsten kan slukkes i ølvognen, hvor der sælges både øl og vand.

Dagen afrundes med pokaloverrækkelse omkring klokken 16 til de tre stærkeste i hver klasse.

Tilmeldingen for trækkere er allerede begyndt, så skynd dig at find traktoren frem fra maskinhuset og tilmeld dig.

De kommende 60 trækkere og deres traktorer vil denne dag kæmpe en brag kamp om at kvalificerer sig til Østlige Øers Mesterskab i traktortræk.

Læs også