Danish Agro overtager Aller Mølle

Danish Agro a.m.b.a. overtager alle aktier i selskabet Dan Aller Holding A/S, som ejer Aller Mølle A/S i Christiansfeld. Dermed reduceres antallet af danske korn og foderstofvirksomheder yderligere, hvor de seneste år har budt på flere overtagelser og fusioner.

Danish Agro a.m.b.a. fik ved fusionen med Nordjysk Andel, aktiemajoriteten i Dan Aller Holding A/S. Danish Agro har nu erhvervet de sidste 40 procent af aktierne i selskabet efter køb af 20 procent aktier fra henholdsvis Vestjyllands Andel og Vilomix A/S.

Efter Danish Agro’s overtagelse af hele selskabet Dan Aller Holding A/S, er det planen, at aktiviteterne i Aller Mølle A/S skal sammenlægges med aktiviteterne i Danish Agro. Sammenlægningen vil medføre en række synergier, og mange dobbeltfunktioner kan spares til gavn for landbruget, lyder det fra Danish Agro..

Aller Mølle’s afdelinger i Christiansfeld og Hoptrup vil fremover blive integreret i Danish Agro’s region Sønderjylland, imens afdelingen i Brørup sammenkøres med Danish Agro’s Sydjyllands region.

Danish Agro’s region Sønderjylland vil fremover blive ledet af nuværende direktør i Aller Mølle A/S Jørn Fogh, der udnævnes til detaildirektør i Danish Agro Sønderjylland. Den nye region

Sønderjylland forventes at få en årlig omsætning i niveauet ca. kr. 500 mio. Detailchef Peder Pedersen vil fortsat være ansvarlig for Danish Agro’s afdelinger i Bedsted og Bylderup Bov med reference til Jørn Fogh.

- Det er ingen hemmelighed, at Aller Mølle qua sin størrelse har haft vanskeligtved at skabe en lønsom forretning de senere år. Holder man det op imod det faktum, at der ligger et pænt effektiviseringspotentiale – pr. år i niveauet kr. 8-10 mio. - så har beslutningen ikke været så svær at finde argumenter for. Med sammenlægningen af Danish Agro’s aktiviteter i Sønderjylland i én samlende enhed får vi nu skabt en virksomhed, som er bedre struktureret til at imødekomme den udvikling, der finder sted i primærlandbruget, siger adm. direktør i Danish Agro, Chr. Junker.

Danish Agro’s formand Jørgen H. Mikkelsen ser store fordele og muligheder i fusionen:

- Som altid kigger vi positivt på de muligheder, der byder sig for strukturelle løsninger til gavn for dansk landbrug. Vi er glade for, at muligheden for at integrere Aller Mølle i vores eksisterende aktiviteter bød sig. Det er en rodfæstet, traditionsbunden virksomhed med gode anlæg, gode medarbejdere og et godt kundegrundlag.

Den operationelle sammenlægning af aktiviteterne forventes at finde sted den 1. juni her i år. Kunder og samarbejdspartnere vil blive informeret nærmere. Aller Mølle A/S omsatte i 2010 for 222 mio. kr. og beskæftiger 35medarbejdere.

Med overtagelsen af Aller Mølle fortsætter udviklingen med stadig færre danske udbydere af korn- og foderstof, da de seneste år har budt på flere overtagelser og fusioner i korn- og foderstofbranchen.

Læs også