Ikke overbevist om at ministre ved nok

Ministrenes viden og manglende kant fra Axelborg var et par af emnerne på generalforsamlingen i Bornholms Landbrug.

Ved landets ministre nok om det område, de er blevet ministre for?

Det spørgsmål stillede formanden for Bornholms Landbrug, Lars-Ole Hjorth-Larsen, på foreningens generalforsamling den 16. marts i Aakirkeby-Hallerne.

Og så gav han selv et bud på et svar:

- Sandt at sige føler jeg mig ikke overbevidst om, at en række ministre er tilstrækkeligt vidende på deres felt og robuste nok. Da glider indflydelsen dem af hænde, embedsværket tager over, og den folkevalgte kontrol bliver mangelfuld, sagde formanden, og tilføjede:

- Og hvem er det i øvrigt, der sidder på magten på Christiansborg? Hvor stor en rolle spiller vore politikere dér i forhold til mediernes journalister, som i mange tilfælde har deres helt egen dagsorden, der ligger betydeligt til venstre for store dele af befolkningens og regeringens ståsted, lød det fra Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Uheldige meningsmålinger
Landboformanden undrede sig samtidig over politikernes skelen til meningsmålinger.

- Den konstante spillen op til næste dags meningsmåling, som ofte er designet til at give et forudbestemt resultat, frem for at beskæftige sig for landets ve og vel, virker ubegavet i forhold til opgaven. Og kendetegner i den grad oppositionen. Så tro ikke, at min reservation overfor regeringen betyder, at jeg anbefaler treenigheden Sohn, Søvndal og Thorning-Smidt.

De første to er forbenede socialister, den sidste, efter eget udsagn, en sjuske. Et skrækscenarie af værste skuffe. Jeg var om ikke synsk, så forudseende, da jeg i beretningen i fjor sagde: »Selvfølgelig ved vi godt, at oppositionen vil skabe sig yderligere komplet uansvarligt frem mod næste valg til folketinget«. 

- Nu er de så bastet og bundet af og til den rabiate del af fagbevægelsen. Uskønt!  Og de står for en politik, der ligger helt ude i skoven. Forhåbentlig mister LO yderligere medlemmer, hastigt, lød det i formandens beretning.

Han føjede til, at når han i sin beretning beskæftigede sig så meget med den generelle politik, så hænger det sammen med, at det er politikerne, der leverer landbrugets rammebetingelser.

Ønsker mere kant
Samtidig konstaterede han, at der på Axelborg arbejdes der hårdt på at skaffe politiske løsninger hjem.

- Arbejdsområderne spænder vidt. Men et særkende er, at der i vid udstrækning arbejdes på de indre linjer. Stykke for stump hentes der hjem, stykkes sammen, og på et tidspunkt foreligger resultatet så på dét felt. Den måde kan være god.

- Blot bevirker den let, at mange medlemmer bliver i tvivl om, hvorvidt der gås nok til biddet. Det er jeg ikke i tvivl om, der gøres. Men også jeg savner alligevel til tider i hverdagen mere kant. Vi er sommetider lige lovlig velopdragne, konstaterede Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Læs også