Kvægfaglig messe for 23. gang

SUCCES: Et klart koncept om at være en kvægfaglig messe giver Agro Nord sin succes, mener arrangørerne.

Agro Nord afvikles onsdag den 9. marts i Kultur og Messecenter Aars samt i Nordjysk Agrocenter A/S i Aars fra klokken 9.30. Udstillingen har efterhånden mange år på bagen, idet den i år arrangeres for 23. gang.

- Den væsentligste årsag til succesen er, at konceptet i alle årene har været meget klart, lyder det fra arrangørerne, der består af de fem nordlige holstein-avlsforeninger, Nordjysk Agrocenter og Messecenter Aars.

Udstillingen henvender sig målbevidst til de danske kvægbrugere og afvikles over en koncentreret og meget travl dag og aften, idet udstillingen først lukker omkring klokken 22.

Der er tilmeldt over 220 malkekøer repræsenterende de fire danske malkeracer. En del af køerne er udstillet af de firmaer, som sælger genetik til kvægbrugerne. Disse firmaer præsenterer afkomsgrupper og deres øvrige tilbud i Agrocentret, Hal III.

Maskin- og erhvervsudstillingen udsolgt
- Agro Nord kan derfor med rette kaldes Danmarks eneste kvægfaglige messe, hvor stort set alle besøgende er det, man kan kalde potentielle brugere af de mange forskellige tilbud, som de knap 90 firmaer, der udstiller på messen, præsenterer, siger arrangørerne.

Udstillerne kommer fra hele Danmark, hvilket kan tages som et bevis på den betydning, inventarudstillerne tillægger Agro Nord.

På nuværende tidspunkt er det med en stor glæde, at arrangørerne har konstateret, at maskinudstillingen i hal I og II udsolgt.

- Det må tages som et bevis på udstillingens betydning for de firmaer, som sælger maskiner, teknisk udstyr og andet til den danske kvægbruger, lyder det.

Aktivitet på lørdagens kødkvægsudstilling
For tredje år i træk holdes der i samme uge, om lørdagen den 12. marts, en udstilling, der henvender sig til folk med interesse i kødkvæg. Der er tilmeldt over 150 stykker kødkvæg. Det er en anden form for arrangement. En af grundene til, at de afvikles i samme uge, er, at flere af udstillingsforholdene kan blive stående fra onsdag til lørdag.

Mere end halvdelen af udstillerne fra om onsdagen er også at finde på lørdagens udstilling i år, og fire eller fem firmaer og forretninger har besluttet sig for at være til stede i foyeren, hvor de vil sælge forskellige former for kvalitetsfødevarer, og hvor oksekødet selvfølgelig har højeste prioritet.

Læs også