Svineårsmøde slog igen alle rekorder

650 svineproducenter og deres medarbejdere deltog i Porcus Svinefagdyrlæger & Agronomers årsmøde i Vissenbjerghallen.

Ikke mindre end 650 svineproducenter og deres medarbejdere deltog ved Porcus Svinefagdyrlæger & Agronomers årsmøde i Vissenbjerghallen forleden. Med det imponerende fremmøde, har Porcus dermed slået sin egen rekord flere gange.

Sidste år kunne Porcus brillere med 525 fremmødte, måske endda »525Plus«, som man udtrykte det hos Porcus, mod 434 deltagere i 2009.

- Vi må gøre noget rigtigt. Det tror jeg bestemt også andre gør, men vi opfatter årsmødets størrelse som en indikator for det momentum vi har i hele landet i øjeblikket, sagde Kristian Viekilde, Porcus, der sammen med de øvrige dyrlæger erklærede sig overmåde tilfreds med stigningen i deltagerantallet.

Flæskesteg og faglighed
Efter velkomsten ved dyrlæge Bjarne Ellegaard, Porcus, var der traditionen tro spisning, og også i år blev der slået et slag for den trængte danske svineproduktion i form af en menu, der stod på vel tilberedt dansk flæskesteg med sovs og kartofler.

Den faglige menu var også i sværvægterklassen med et meget spændende fagligt indhold ledsaget af kaffe og kage.

Jan Karlsen, Porcus, gav så ledes sit bud på udregning af en rimelig staldleje for såvel lejer og udlejer med det formål at skabe basis for et godt og langvarigt samarbejde. To repræsentanter fra Gråkjær fortalte om situationen for svinestaldsbyggeriet netop nu.

Konsulent Per Knudsen, LRØ, gav praktiske staldtips til at få hævet sit dækningsbidrag, og sidst men ikke mindst fortalte VSP-direktør, Nicolai Nørgaard, optimistisk om fremtidsudsigterne for svineproduktionen.

- Man kan jo læse i Effektivt Landbrug, hvordan svinepriserne vil stige, sagde han blandt andet.

Højdepunktet på Porcus' årsmøde var traditionen tro, kåringen af »griseligaen«, hvor de bedste præstationer i svinestalden udløste festlige gule, grønne, blå og prikkede trøjer.

Igen blev der også plads til et gavekort til en tur til Paris for vinderne af de gule førertrøjer.

Læs også