Mange muligheder med gummi på gulvet

NYHED: TDJ Støbegummi fås nu i en forbedret Pro-udgave, og det har udvidet anvendelsesområderne.

Støbegummi fra TDJ Andersen K/S i Holstebro er netop kommet i en ny Pro-udgave.

Det findes nu både i en glat, en ru, en tynd og en tyk udgave i flere farver. Det er elastisk, vandtæt, slidstærkt, hygiejnisk, skridsikkert, varmeisolerende samt lyd- og stødabsorberende.

Det kan bruges alle steder. I omklædningsrummet, i stalden, i værkstedet, i kreaturvognen og hestetraileren.

Produktudvikling
Indehaver Torben D. J. Andersen har arbejdet med støbegummi siden 2003, og han arbejder altid med at produktudvikle.

- Hvis vi ikke produktudvikler, så står vi stille, så derfor søger jeg altid efter at optimere mine produkter, siger han.

Han har selv lavet forsøg med produktet i sit værksted i kælderen under virksomheden, hvor også blandt andet TDJ Uni Miljøtragten er blevet til.

Det er resulteret i, at støbegummiet, der hidtil kun har kunnet leveres ned til otte millimeter i tykkelsen, nu kan fås helt ned til bare én millimeter i tykkelsen. Desuden hærder det hurtigere, det er mere slidstærkt og elastisk på grund af en ny sammensætning.

Den nye sammensætning betyder også, at støbegummiet kan fås i flere farver og ikke kun sort.

Fra kreaturvognen til omklædningsrummet
I dag bruges TDJ Støbegummi mange steder i for eksempel kreaturvogne, grisetransportere, hestetrailere, vandspiltove, aflastningsbokse til grise og på gangarealer. TDJ har solgt mere end 200 ton siden starten i 2003.

Senest har han solgt et større parti til Københavns Zoologiske Have, der skal have gummibelægning i deres karantænestald.

Nu bliver anvendelsesmulighederne endnu flere, mener Torben D. J. Andersen, for med den nye sammensætning kan støbegummiet udformes efter ønske.

Skal overfladen være ru, efterbehandles den med et lag fint gummigranulat eller quartzsand, og skal den være glat, kan den pudses med en rystepudser.

- Så får man en glat og rengøringsvenlig overflade, siger Torben D. J. Andersen og understreger, at Pro-udgaven, der nu kan lægges i et tyndere lag, bliver interessant også indendørs.

Ikke mindst fordi det er blevet billigere, når man kan lægge et tyndere lag.

- Man kan lægge gummi på gulvet i de rum i svine- og fjerkræstalde, hvor staldpersonalet skifter tøj, i malkegrave eller værksteder. Selvom det lidt er en kliche, så er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser, siger han.

Tykkelse og udseende tilpasses individuelt til det formål, gummiet skal bruges.

Holdbart
Støbegummi har også den fordel, at skulle der komme en skade i belægningen, så kan det altid repareres.

- Så skal man ikke til at skifte et helt gulv, siger han.

Er der revner eller huller i et eksisterende gulv, så kan de også lappes med støbegummi. Det er nemt at håndtere, og man kan selv lægge det ud.

Man blander komponenterne sammen og spreder det ud med en spartel. Støbegummiet klæber på alle overflader, beton, træ og jern, der ikke er glatte eller fedtede.

- Du får cementens fordele med gummiets egenskaber, siger Torben D. J. Andersen.

Læs også