Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, fastholder sin kritik af Landbrug & Fødevares politiske benarbejde, som han synes, var meget bedre før i tiden. (Opdateret 9:24)
Landbrug & Fødevarer er ikke dygtige nok til at lave lobbyarbejde over for politikerne.
Den påstand holder Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, fast i. Han kom første gang med den i mandags til et debatmøde om Grøn Vækst i Agerskov, og han vil nu efter Landbrug & Fødevares formand, Michael Brockenhuus-Schacks, udtalelser til Effektivt Landbrug gerne uddybe den.
Michael Brockenhuus-Schack sagde i onsdags, at han ikke var enig med Jørn Dohrmann, og man i Landbrug & Fødevarer yder en massiv indsats og er i tættest mulig dialog med alle de centrale politikere.
- Det er ikke min oplevelse, at Landbrug & Fødevarer er i tættest mulig dialog med de centrale politikere, eller også så opfatter han ikke Dansk Folkeparti som en central samarbejdspartner, siger Jørn Dohrmann.
Bedre i gamle dage
Han fortæller, at det er hans opfattelse, at samarbejdet mellem ham og det »gamle« Landbrug & Fødevarer, som før 2009 hed Dansk Landbrug, var langt bedre.
- Der havde man nogle, der var i tæt kontakt med politikerne. Man fik mange flere henvendelser. Både med gode og dårlige sager. Der blev man for eksempel ofte spurgt, at her er der noget faktuel viden, vil du have det, siger Jørn Dohrmann.
Han fortæller, at der dengang også var flere personlige møder.
- Når jeg ser på, hvordan det kører lige nu efter, det er blevet til Landbrug & Fødevarer, så tror jeg, at lobbyarbejdet er blevet omprioriteret. Det er nogle andre folk, der er i den afdeling, som måske har en anden tilgang til det. De søger nok kontakt til embedsfolkene i stedet for politikerne, siger Jørn Dohrmann.
Han fortæller, at det ikke er fordi, at han vil mødes med Landbrug & Fødevarer konstant og hele tiden. Men hvis organisationen vil have, at politikerne skal have viden, så er det vigtigt, at de siger til politikerne, hvordan det er, de synes, at verden hænger sammen.
Kan blive bedre
Som eksempel giver han lovforslaget til den nye husdyrlov, hvor udledningen af ammoniak har givet anledning til store protester. Protesterne kom dog først for alvor efter 1. behandlingen i Folketinget.
- I arbejdet med dette lovforslag er der ingen fra Landbrug & Fødevarer, der har kontaktet mig for at få et møde. Havde de gjort det, så havde de haft mulighed for at fortælle, hvad det er, de mener, kan blive bedre, siger Jørn Dohrmann.
Han fortæller, at han netop er blevet kontaktet af Landbrug & Fødevarer for et møde, men mødet kan først finde sted i marts.
- Og det er ikke min skyld, at det ikke er her og nu. Så når Brockenhuus siger, at vi har den tættest mulige dialog med de centrale politikere, så er jeg altså ikke enig. siger Jørn Dohrmann.
Skal nå rundt
Ifølge Jørn Dohrmann kan det da også godt være, at Landbrug & Fødevarer har tæt kontakt til politikere i andre partier, som Michael Brockenhuus-Schack fortalte var tilfældet i onsdagens avis.
Men ifølge ham er det vigtigt, at sådan en organisation når rundt til alle partier, ligegyldigt om de er røde eller blå. Alle har nemlig brug for den viden, om de så er enige i den eller ej, mener han.
Vi har ikke ændret noget
Ifølge Landbrug & Fødevarers direktør, Carl Aage Dahl, der også var direktør dengang det hed Dansk Landbrug, så skyldes den mindre kontakt mellem organisationen og Jørn Dohrmann dog ikke, man har ændret nogen strategi i sit lobbyarbejde.
- Grundlæggende har vi ikke ændret noget, lyder det.
Carl Aage Dahl fortæller, at det dog nok godt kan passe, at kontakten mellem Jørn Dohrmann og Landbrug & Fødevarer i øjeblikket ikke er så stor, som den før har været. Men det har nok mest noget at gøre med, at Jørn Dohrmann ikke længere er formand for Folketingets fødevareudvalg.
- Vi har løbende haft tæt kontakt med Jørn Dohrmann. I sær da han var formand for fødevareudvalget, men generelt så har vi ikke ændret noget i forhold til vores kontakt med folketingsmedlemmer. Jeg tror, at hvis man kigger på det helt generelt, så er den faktisk blevet større, lyder det fra Carl Aage Dahl.