De nordjyske landmænd er kamplystne

Mellem 50 og 100 landmænd og følgevirksomheder kommer til demonstrationen i dag i Aalborg, også selvom miljøministeren alligevel ikke dukker op.

Torsdag i sidste uge blev der via en nordjysk SMS-kæde sendt et opråb rundt til landmændene. De blev opfordret til at deltage i en kolonnekørsel i deres traktorer, lastbiler og varevogne til et stormøde om landbrugserhvervets betydning i Aalborg på mandag.

Demonstrationen har det formål at gøre politikere og borgere opmærksomme på de urimelige krav, der stilles til dansk landbrug.

- Jeg har fået reaktioner langvejs fra, siger Rune Qvist Nielsen, der er en af initiativtagere til foreningen Nordjyske Fødevareproducenter i Oprør, der står bag den fredelige demonstration.

Han har fået tilkendegivelser fra mellem 50 og 100 landmænd, maskinforretninger, håndværkere og maskinstationer om, at de deltager. Foderstofforretninger forsøger at få nogle af deres biler fri, så de også kan køre med i karavanen.

Der er tilkendegivelser lige fra Hjørring i nord til Hadsund i syd.

- Jeg er overrasket over så stor en tilslutning. Det viser bare, at der er noget galt. Folk er ved at være kamplystne, siger Rune Qvist Nielsen.

Han vurderer, at der kommer mellem 300 og 400 til selve mødet.

Ministeren melder fra
I sidste øjeblik har miljøminister Karen Ellemann (V) meldt fra til mødet.

- Vi kører videre. Det er stadig vigtigt at få budskabet frem til de andre politikere, der deltager, siger Rune Qvist Nielsen.

Miljøpolitisk ordfører fra Venstre, Eyvind Vesselbo, kommer i stedet for miljøministeren.

- Så må han tage budskabet med sig hjem, siger Rune Qvist Nielsen.

Han er overbevist om, at miljøministeren har meldt afbud, fordi hun har en rigtig dårlig sag.

- Selv blandt 300 til 400 kernevælgere tør hun ikke stå til ansvar overfor sin politik. Hun har en ekstremt dårlig sag, siger Rune Qvist Nielsen.

Læs også