Sneplove bliver revet væk

Salget af sneplove til landmænd går strygende. Maskinimportør har solgt over 140 sneplove i de sidste fem uger. Helt vildt, lyder det fra indehaveren.

Flemming Larsen, medindehaver af Præstbro Maskiner A/S ved Dronninglund, er rigtig godt tilfreds med de seneste uger vilde snevejr i Danmark.

- Jamen, det er uden sidestykke det vildeste, jeg har oplevet i de år, vi har importeret sneplove. I de seneste fem uger har vi solgt 140 sneplove gennem vores forhandlernet. Alene på Agromek i sidste uge blev der solgt 20 nye sneplove. Og det er landmænd, der køber dem, forklarer Flemming Larsen.

En af dem, der har købt en sneplov, er Henrik Christensen og hans far planteavler Jens Christensen fra Thisted. Ploven er en almindelig sideplov af mærket PU 3300, som er listet til en pris hos Præstbro Maskiner til 36.800 kr., og som bliver monteret direkte på traktorens frontlift. Den er købt nærmest udelukkende til privat brug.

En vinter som sidste år, hvor sneen kom og blev liggende i måneder, orker de simpelthen ikke igen.

- Min far bor oppe af en meget lang privat fællesvej, som vel er en tre kilometer lang, som selvfølgelig ikke bliver ryddet af kommunen. Efter sidste vinter kom han så til at sige til naboen, der også benytter vejen, at det, som skete der, hvor de var spærret inde i rimelig lang tid bare ikke må ske igen, siger Henrik Christensen.

Måtte leje
Han fortæller, at i de år før man fik ploven, der var det lidt mere på må og få, man fik ryddet vejen, så man kunne komme ind og ud af ejendommen.

- Der har vi lejet en entreprenør til at komme med en gummiged eller en rendegraver, men det koster altså også en slags penge, siger Henrik Christensen.

Flemming Larsen fra Præstbro Maskiner forklarer, at det øgede salg af sneplove til landmænd i sær skyldes, at flere oplever den offentlige snerydning på landet er mangelfuld.

Læs også