37.125 var i Herning

En udstillingsdag mindre og det dårlige føre betød, at besøgstallet ved ugens Agromek-udstilling endte en smule lavere end sidste år. Til gengæld er formanden godt tilfreds med messens forløb og har allerede planer om udvidelser af næste udstilling om to år.

Agromek 2010, der sluttede i går i Herning, blev en succes. Det slår udstillingskomiteens formand, direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S, fast, selv om tilstrømningen af publikum blev en smule mindre end sidste år. Helt præcist er der fra åbningsdagen i tirsdags og frem til og med i går passeret 37.125 gæster gennem tælleapparaterne. Sidste år lå besøgstallet på 38.641, og i 2008, hvor der også var traktorer og markmaskiner på standene, var der 51.601 besøgende.

- Min fornemmelse er, at der alle fire dage har været en positiv stemning. Selv om landbruget er hårdt presset økonomisk, har vi sporet vi en spirende optimisme hos de besøgende, lød Sten Andersens evaluering i går.

Han glæder sig over, at onsdagen, hvor der første gang var aftenåbent, blev den bedste besøgsdag i over fem år. Samtidig understreger han, at næste udstilling om to år også kun bliver på fire dage, som det har været tilfældet for første gang i år. Til gengæld lover han, at Agromek 2012 bliver endnu større og med nye tiltag.

Så på rotorsæt
Selv om snevejret drillede i ugens løb, og måske holdt nogle landmænd hjemme, så har der også været tilfredshed blandt de besøgende. En af dem var Hans Jørgen Boel Nielsen, som i går havde taget turen fra Hjørring til Messecenter Herning.

- Jeg synes udstillingen er flottere, end den plejer at være. På mange stande er der en del nytænkning, og man kan se, at udstillerne har gjort noget ud af det.

Derhjemme har han 700 årssøer og driver 200 hektar i maskinfællesskab med en nabo.

Hans Jørgen Boel Nielsen var taget på Agromek for at se på et nyt rotorsåsæt til den kommende sæson.

- Det er godt, at firmaerne med markmaskiner og staldinventar har fundet sammen igen. Det passer mig også fint, at Agromek kun holdes hvert andet år. Der er jo også mulighed for at tage på EuroTier og Agritechnica, hvis ikke det er nok, lød det fra den nordjyske landmand.

Læs også