Gråkjær i stor nedskæringsrunde

26 funktionæransatte mister jobbet i Gråkjær. Dårlige danske rammevilkår får skylden.

Krisen i dansk landbrug får skylden for den seneste fyringsrunde i Gråkjær A/S.

I alt 26 ud af selskabets 120 funktionæransatte har således netop fået den yderst kedelige besked, at de mister deres job. Dermed er der kun 94 funktionærer tilbage i selskabet der specialiserer sig i stald- og industribyggeri.

Fyringsrunden i Gråkjær er den anden i år. I januar måtte selskabet sige farvel til 20 medarbejdere. Da aktiviteterne var på sit højeste for Gråkjær i regnskabsåret 2007/2008 havde selskabet over 236 ansatte og en omsætning på 1,1 mia. kr. Da Gråkjær i oktober offentliggjorde sit regnskab for 2009/2010 var denne omsætning faldet til 439 mio. kr. Et fald på cirka 60 procent.

Tommy Wølk, kommunikationschef i Gråkjær, fortæller, at nedskæringerne i Gråkjær sker over en bred kam i selskabet.  Der er ingenting, som er lukket ned. Alle Gråkjærs nuværende forretningsområder bevares.

- Grunden er, at landbrugsbranchen har det svært lige nu. Det er svært at få finansieret tingene. Derfor må vi jo nu igen forsøge at sparke til politikerne, så de sørger for nogle ordentlige rammevilkår til landbruget, så det hele igen kommer op at køre. Ellers så er der 150.000 arbejdspladser, der kommer i fare i Danmark. Vores 26 er jo bare en dråbe af dem, siger han.

Opsvinget må gerne komme nu
Tommy Wølk fortæller, at man har holdt fast i medarbejderne så længe som muligt, da man hele tiden har troet på, at der snart kom gang i byggeriet i landbruget igen.

- Det er jo dygtige og kompetente medarbejdere, som vi siger farvel til, og det er vi utroligt kede af. Det opsving vi venter på, det skal altså meget gerne begynde at komme nu, siger han.

Som direkte opfordring fra Gråkjær til politikerne der laver de danske rammevilkår lyder det fra Tommy Wølk, at man gerne ser, at Danmark ikke altid går forrest med at indføre tiltag, som forværrer det danske landbrugs muligheder for finansiering.

- Der skal blive sagt helt tydeligt til bankerne og finansieringsinstitutterne, at vi gerne vil have et dansk landbrug i fremtiden. Så længe der mangler en vision for dansk landbrug, som bankerne kan stole på, så forstår man jo godt, at de holder igen med at låne penge ud til landmændene, siger Tommy Wølk.

Læs også