- Vi har fået talt om tingene

I går kom tv-programmet Operation X, hvor svineproducent Arne Rasmussen spillede en væsentlig rolle. Effektivt Landbrug var i går forbi inden aftenens program.

Det er gråt og trist ude ved Arne Rasmussens svinebedrift og humøret er heller ikke højt hos hovedpersonen selv, der føler sig trukket ind i et større mediespil. På spørgsmålet om han så frem til tv-programmet Operation X i aftes, hvor han selv spillede en væsentlig rolle, svarer han:

- Jeg var nervøs, for jeg vidste jo ikke, hvordan de havde klippet det sammen. Det her kan ende med hvad som helst. Det ene øjeblik meldte den medarbejder, der har filmet med skjult kamera sig syg med en fodboldskade, og det andet øjeblik ringer Morten Spiegelhauer mig op. Det er en ubehagelig fornemmelse, for det er mig det hele hænger på, forklarer han til Effektivt Landbrug.

Ingen fyres
Den ansatte driftsleder, der uvidende blev filmet til programmet, er ikke blevet fyret, fortæller han.

- Vi har fået talt om tingene, men der er ikke nogen, der mister deres job. Der er ting, vi kunne have gjort bedre, og det strammer vi op på nu. Men jeg må tilføje at både før og efter Spiegelhauer var forbi, har den dyrlæge der kommer en gang om måneden ikke noget at anmærke. Spiegelhauer selv sagde til mig, at der angående den mængde medicin dyrene fik, intet var at komme efter.

Men at der er fokus på både landbruget og dyrevelfærd i disse dage, er Arne Rasmussen ikke i tvivl om.

- Jeg har fået at vide, at der har været er en artikel i Ekstra Bladet i dag (i går.red) om vanrøgt af grise på andre gårde. Og med programmet i aften risikerer jeg, at blive stemplet på samme måde, og det er trist. Der vil altid forekomme skader i en svinestald. Det kan ikke undgås, men det er noget vi er opmærksomme på og arbejder med, siger han.

Læs også