Skal EU domstolens afgørelser ikke overholdes i Danmark?

LHN opfordrer den danske stat til øjeblikkelig at stoppe for, at offentligheden har tilgang til oplysninger om, hvor meget den enkelte landmand modtager i EU-støtte.Efter EU domstolens afgørelse af 9. november, hvor tre tyske landmænd fik medhold i det ulovlige i offentliggørelserne, er de tyske hjemmesider omgående blevet lukket. Den danske regering kan have en anden politisk holdning, men juraen kan vel ikke gradbøjes.I øvrigt mener jeg heller ikke at det tjener noget formål at skatteyderen har indsigt i hvor meget Hans Peter bondemand årlig modtager i EU-støtte, tvært imod. Diskussionen afspores, fordi at man med janteloven i hånden kan forarge sig over om man nu modtager 100 000 kroner eller 5 mio. kroner årlig.Der skal være åbenhed i budgetterne, men det er først og fremmest politikernes opgave at forklare og forsvare hvorfor at EU hvert år pumper mere end 7 mia. kroner ud til Dansk landbrug. Blot for at nævne nogle få eks. så betaler EU borgerne hver især daglig mindre end værdien af et rundstykke, for at have fødevaresikkerhed, veterinærstatus, produktion uden hormoner og GMO, landdistriktsudvikling og landskabspleje, samtidig har medarbejderne i landbrugsklyngen vel nok den højeste sociale sikring internationalt set.

LHN opfordrer den danske stat til øjeblikkelig at stoppe for, at offentligheden har tilgang til oplysninger om, hvor meget den enkelte landmand modtager i EU-støtte.

Efter EU domstolens afgørelse af 9. november, hvor tre tyske landmænd fik medhold i det ulovlige i offentliggørelserne, er de tyske hjemmesider omgående blevet lukket.

Den danske regering kan have en anden politisk holdning, men juraen kan vel ikke gradbøjes.

I øvrigt mener jeg heller ikke at det tjener noget formål at skatteyderen har indsigt i hvor meget Hans Peter bondemand årlig modtager i EU-støtte, tvært imod. Diskussionen afspores, fordi at man med janteloven i hånden kan forarge sig over om man nu modtager 100 000 kroner eller 5 mio. kroner årlig.

Der skal være åbenhed i budgetterne, men det er først og fremmest politikernes opgave at forklare og forsvare hvorfor at EU hvert år pumper mere end 7 mia. kroner ud til Dansk landbrug.

Blot for at nævne nogle få eks. så betaler EU borgerne hver især daglig mindre end værdien af et rundstykke, for at have fødevaresikkerhed, veterinærstatus, produktion uden hormoner og GMO, landdistriktsudvikling og landskabspleje, samtidig har medarbejderne i landbrugsklyngen vel nok den højeste sociale sikring internationalt set.

Læs også