Frysehus bygger 40.000 nye pallepladser

UDVIDER: Agri-Norcold A/S er i fuld gang med en stor udvidelse af afdelingen i Vejen, der i forvejen er selskabets største.

Det er dejligt lunt, når vi kommer udenfor. Andre beklager sig godt nok over, at det er koldt, fugtigt og blæsende på denne efterårsdag, men sammenlignet med, hvor vi lige kommer fra, er der faktisk lunt. Sammenlignet med de minus 33 grader indendørs er otte plus grader mere behageligt.

Stedet er Park Alle 17 i Vejen, hvor Agri-Norcold har det største af sine frysehuse liggende, og her bliver kødvarerne »lynfrosset« ved netop 33 frostgrader, inden det opbevares på en af de mange pallepladser ved minus 22 grader. Her er det koldt, når der udenfor er en halv snes plusgrader.

Med de 57.000 pallepladser er afdelingen størst inden for Agri-Norcold, men snart bliver den endnu større.

- Vi er i gang med at udvide med omkring 14.000 kvadratmeter, hvoraf de 8800 kvadratmeter er til lager, som giver os yderligere 40.000 pallepladser på mobilreoler. Med den udvidelse bliver vi Europas største frysehus med flest pallepladser, fortæller frysehuschef Jens Johansen til Landbrug Syd.

Nye arbejdspladser
Der er fyldt godt op på de eksisterende pallepladser i det store frysehus, og det er netop baggrunden for, at der er gang i den store tilbygning:

- Det er vores eksisterende kunder, der har brug for mere plads til deres varer. Derfor udvider vi, men der er også plads til nye kunder, noterer Jens Johansen, der har været chef for afdelingen i Vejen i et års tid.

En del af udvidelsen kommer til at ligge på det område, der tidligere husede »Øko-Mælk«. Her er det meste brækket ned for at gøre plads til det nye byggeri, der skaber plads til mindst 20 ekstra medarbejdere.

- Der hersker dog ingen tvivl om, at det nye byggeri skal være så automatisk som muligt, fortæller Jens Johansen

I forvejen er der 72 timelønnede og 19 funktionærer ansat i afdelingen i Vejen, hvor der arbejdes i treholdsdrift og kun er lukket få timer om søndagen. Ellers arbejdes der på fuldt tryk med at fryse kød, ost og smør ned og sende det videre til aftagerne.

Der er også en lille produktion på adressen. Der fryses kød ned i store »kødterninger« på 20 kilo. Kødet sælges videre til industribrug rundt i Europa og bruges typisk til ting som pølser, sylte og lignende.

Læs også