6. plads til 23-årig bornholmsk landbrugsmaskinmekaniker

Danske Hans Christian Sode Jensen fra Granhøj Landbrugsmaskiner i Øster Marie på Bornholm forsvarede de rød-hvide farver og hentede en fin 6. plads i dysten om motorkendskab, hydraulik, elsystemer, gearsystemer og computerstyret fejlfinding i Holland.

Årets internationale konkurrence for landbrugsmaskinmekanikerlærlinge »Dutch Open« løb af stablen i september og foregik på den store landbrugsmesse i Biddinghuizen i Holland. 11 lærlinge fra Tyskland, Holland, Frankrig, Schweiz, Sverige og Danmark dystede i tre dage.

Danske Hans Christian Sode Jensen fra Granhøj Landbrugsmaskiner i Øster Marie på Bornholm forsvarede de rød-hvide farver og hentede en fin 6. plads i dysten om motorkendskab, hydraulik, elsystemer, gearsystemer og computerstyret fejlfinding.

- Det kunne da godt være svært at koncentrere sig med alle de mennesker, der stod og kiggede, men det var også med til at skabe en god stemning, siger Hans Christian Sode Jensen, der er vant til at arbejde på Fendt og Massey Ferguson.

Nye mærker
Den store udfordring ved Dutch Open var de mange forskellige mærker af landbrugsmaskiner, som Hans Christian Sode Jensen aldrig har haft fingrene i før.

- Jeg har helt klart fået mere viden om og større overblik over andre styresystemer og diagnoseværktøjer. Producenterne opbygger deres landbrugsmaskiner vidt forskelligt. Det kan jeg bruge fremover i mit daglige arbejde.

Den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker var blevet udvalgt til at repræsentere Danmark ved Dutch Open blandt modtagerne af Dansk Maskinhandlerforenings legat.

Læs også