Vandplaner ryger ud i høring i næste uge

Landbrugets konkurrenceevne bliver ikke forringet ved de kommende vandplaner, garanterer Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen.

Efter stor intern debat over de sidste måneder godkendte Venstres folketingsgruppe i går udkastet til de kommende vandplaner. Planerne er dermed parat til at blive sendt ud i høring. Det vil formentligt ske inden for en uge.

Ifølge Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen er der sket væsentlige forbedringer for de enkelte lodsejere i forhold til de vandplaner, der tidligere er blevet præsenteret for offentligheden, og som har mødt så stor kritik fra landmænd over hele landet.

- Lodsejerne sikres kompensation for det nettotab, som man måtte lide. Kommunerne må først igangsætte en konkret indsats, når det er sikret, at der er foretaget en individuel sagsbehandling for den enkelte lodsejer, og der er udmålt den kompensation, som måtte høre til, siger Erling Bonnesen.

- Det står direkte i papirerne, lyder det videre.

Han forklarer, at grunden til, at han bruger ordet nettotab skyldes, at der i vandplanerne ikke kun er forringelser, men der også nogle steder ligger muligheden i vækstforbedringer i kraft af, at landbruget fremover skal til at være energileverandør.

- Det har været vigtigt at få med, at man ikke kun skulle se erhvervet under et, men man skal gå ud at se det konkret ud fra den enkelte lodsejers situation, siger Erling Bonnesen.

Han fortæller, at der vil blive udarbejdet nogle procedurer og regnskabsteknikker, der skal bruges på at udregne nettotabet, som den enkelte lodsejer så skal have kompensation for.

Meget tilfreds
Erling Bonnesen fortæller, at den individuelle behandling af lodsejerne er præcis det hovedpunkt, som han hele tiden har gået efter at få med i de vandplaner, som nu ryger ud i høring, som han nu har fået igennem.

- Med det her får vi sikret, at konkurrenceevnen ikke forringes. Jeg er meget tilfreds, lyder det fra venstrepolitikeren.

Læs også