Samling i Sorø

Med virkning fra 1. oktober starter Johs. Mertz A/S, Conmac A/S og Helms TMT-Centret A/S en fælles forhandling op af maskiner til landbrug, entreprenører og vej/park.

Der vil fortsat stå Case-IH traktorer og høstmaskiner i den næsten nybyggede maskinforretning på på Kirkebjergvej i Sorø, selv om ejeren, Bay Christensen, pr. 1. oktober overlader lokalerne til et nydannet selskab.

Det nye samarbejde, som står bag driften af den nye maskinforretning i Sorø, er skabt af Johs. Mertz A/S, Conmac A/S og Helms TMT-Centret A/S. Den nye virksomhed hedder Helms & Mertz A/S.

Som bekendt har Johs. Mertz A/S afdelinger i både Nykøbing Falster, Nakskov og i Fakse, mens Helms TMT-Centret derimod er fra Herning. Herfra drives en omfattende importvirksomhed med en række kendte redskaber. Conmac A/S er et datterselskab af Herning-firmaet, der så sent som i forrige uge overtog importen af Case Construction entreprenørmaskiner.

Med den nye konstellation bliver der for første gang herhjemme både Case IH traktorer og høstmaskiner samt Case entreprenørmaskiner under samme tag. Hertil kommer blandt andet Schäffer, Arctic Cat, Bomford og som noget nyt til kommunerne Bucher Schörling, alle forhandlinger fra Helms TMT-Centret.

Stort program
- For landmændene på Vestsjælland bliver den nye virksomhed en oplagt mulighed for at købe og få serviceret deres maskiner. Vi byder den velkommen, og ser frem kunderne får glæde af hele den store ekspertise, Johs. Mertz A/S har inden for Case IH, siger Peter Friis, direktør for Case IH Danmark.

Udover forhandlingen af hele programmet fra Case IH bliver der også salg af en lang række andre landbrugsmaskiner, herunder Amazones store program.

 - For vores eksisterende kunder betyder det, at vi kommer tættere på dem. Og vi kan tilbyde nye kunder den samme gode service, som vi er kendt for, siger direktør Per Mertz.

 

Udstilling af mange maskiner
Helms & Mertz A/S vil nyindrette lokalerne, så der bliver plads til en omfattende udstilling af maskiner fra de forskellige leverandører i et stort showroom.

- Kunderne kan således se en udstilling af det meget brede maskinprogram, vi kommer til at forhandle, siger Kim Damgaard, salgschef hos Conmac A/S og glæder sig over, at Case Construction dermed allerede nu har en løsning på Østlige Øer.

Frem til oktober
Indtil den nye virksomhed starter op, kører Bay Christensen helt uændret videre med salg, service og support fra Kirkebjergvej 3-5 i Sorø.

- Fra 1. oktober fortsætter vi med vores kernekompetencer i Rønnede, og det er således kun i Sorø, at vi stopper, understreger Carl Bay Christensen.

Aftalen indebærer også, at Bay Christensen Maskinforretning A/S ophører som forhandler af Case IH landbrugsmaskiner på Vestsjælland.

Læs også