Jubilar-rekord på Dalum

ELEVMØDE: Dalum Landbrugsskole oplevede det hidtil største fremmøde af jubilarer ved årets elevmøde.

Tæt på 300 jubilarer - landmænd og mejerister - som har været elever på Dalum Landbrugsskole og mejeriskolen (senere Dalum Tekniske Skole) for 10, 25, 40, 50, 60, 65 og 70 år siden, var mødt frem, da Dalum Landbrugsskole i Odense torsdag den 3. juni havde indbudt til jubilarsammenkomst i forbindelse med det årlige elevmøde.

Det var ifølge forstander Jørgen P. Jensen det hidtil største antal deltagere i en jubilarsammenkomst, og han glædede sig over, at fremmødet bliver større år for år.

- Det betyder meget for skolen, at I er her, sagde forstanderen. Og jeg er sikker på, at det også betyder meget for jer. Dels at I kommer og oplever, hvordan skolen ser ud og fungerer i dag. Og - ikke mindst - at I møder gamle kammerater og får udvekslet både minder og nyheder.

Danmarks største landbrugsskole
De jubilerende landmænd, hvoraf den yngste var 10-års jubilar Andrés Mandrupsen, Ørbæk, og den ældste var Ernst Tønnesen, der var elev på Dalum Landbrugsskole for 70 år siden, og som sammen med sin hustru, Inga, havde taget turen fra Rudkøbing til Dalum for at fejre det sjældne jubilæum, samledes i skolens historiske høresal, som for et par år siden var genstand for en gennemgribende restaurering.

Her fik jubilarerne en orientering af forstander Jørgen P. Jensen, som blandt andet oplyste, at Dalum Landbrugsskole i dag er Danmarks største landbrugsskole og tillige Danmarks østligste egentlige landbrugsskole, der ikke er fusioneret med en teknisk skole.

- For øjeblikket er der ni landbrugsskoler tilbage i Danmark, fortalte Jørgen P. Jensen. I 1979, da jeg kom hertil som forstander, var der 27. Vore elever fordeler sig med ca. en trediedel fra hver landsdel, Jylland, Fyn og øerne øst for Storebælt.

Efterspurgt uddannelse
- I første halvår af 2010 er her 110 på uddannelsen til produktionsledere, 50 agrarøkonomer, 30 jordbrugsteknologer på 2. år og 40 jordbrugsteknologer på 1. år. I alt 230. På afdelingen i Korinth er der desuden p.t. 70-80 elever.

- I 2. halvår vil vi her på stedet have 100 på andet hovedforløb, 100 virksomhedsledere og 70 jordbrugsteknologer, i alt 270. Der ud over er de yngste på Korinth.

- Lederudannelsen er i dag meget efterspurgt. Fremtidens landbrug er globalt, understregede Jørgen P. Jensen. Vi har hele verden som uddannelsessted. Og lederuddannelsen er indgang til næsten alle typer af spændende jobs.

Læs også