18.500 til skue i Varde

DYRSKUE: Pinseferien blev i år for 18.500 vestjyder indledt med et besøg på Varde Messerne fredag og lørdag. De mange flotte udstillinger hos de 125 udstillere og det fine sommervejr gav god stemning på den nye dyrskueplads i Varde.

- Fredag havde vi som sædvanligt et flot besøg af områdets skoleklasser hele formiddagen, men eftermiddagen var lidt tyndt besat med publikum, fortæller formanden for Varde messerne, Henrik Bertelsen, der til gengæld kunne glæde sig over lørdagens besøgstal:

- Allerede fra tidlig lørdag morgen strømmede folk til pladsen i en lind strøm, der fortsatte hele dagen. Den nye plads blev godt modtaget af både publikum og udstillere, så nu har vi fundet den rette ramme for udstillingen. Vi vil dog gerne kunne tilbyde vort publikum bedre parkeringsforhold fremover. Det vil vi have en god løsning på inden næste års messe. Samlet set er vi godt tilfredse med opbakningen og forløbet af årets messe.

På fredagens program var besøget og åbningstalen af Fødevareminister Henrik Høegh et af højdepunkterne. Det var et rigtig flot signal til landbruget i området, at ministeren havde ryddet kalenderen og gav sig tid til at besøge messen. Et andet højdepunkt var borgmesterens åbning af Varde Kommunes Breddeidrætsprojekt.

Børn og unge blev i løbet af messen tilbudt en lang række aktiviteter rundt på pladsen. Både fredag og lørdag blev aktiviteterne benytte flittigt, ligesom traktortrækket lørdag trak rigtig mange tilskuere.

Bedømmelsen af de 500 dyr på dyrskuet forløb tilfredsstillende. Den nye placering af udstillingsarealet betød mere publikum omkring de to ringe.

- Det er mange år siden, at vi har oplevet så stor interesse for bedømmelsen. Ved overrækkelsen af de 78 ærespræmier, som vore samarbejdspartnere havde betænkt os med, var der fyldt stort set hele vejen rundt. Det var en rigtig god oplevelse, siger Torben Møller, som er ansvarlig for udstillingen af dyr.

Varde Messerne 2011 forventes afviklet fredag den 13. og lørdag den 14. maj.

Læs også